Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Menší zlo

Žijeme v divné společnosti. Možná je to následek degenerativní čtyřicetileté výchovy soudruhů z KSČM. Klasická komunistická výchova : nesehnal jsem sice banány, ale za to mám mám toaleťák. Svět je krásný a naše země vzkvétá.

Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že tato zvrácená logika je v našem podvědomí zakotvená víc než si myslíme. Logika kompromisu. Chtěli jsme modelku a máme doma tlustou krabici, chtěli jsme krásnou vilu a máme podnájem v paneláku. Ale dneska měli v Lídlu špekáčky v akci, a tak se aspoň přežereme.

Ústup od prvotních plánů a smíření s kompromisem je častá náplň přednášek různých školitelů a motivátorů osobního růstu. A je fakt, že rezignace na původní plány a smíření z osudem  je to, co rozděluje úspěšné a neúspěšné.

A taky je fakt, že život není černobílý, vysněná modelka může být trubka nejvyšší kategorie,  domácí krabice může být chápavá, milá a věrná, vilu může sebrat exekutor a podnájem třeba můžeme levně zprivatizovat. Proto taky, jak by kouzelně nezněli, formulky motivačních školitelů nemají většinou jiný efekt než tučný honorář školitele.

Ale co bychom měli rozlišovat, je život osobní, který nám může připravit nejedno překvapení stavící na hlavu všechny teorie, a život společnosti. V osobním životě jsou naše prohry a kompromisy jen naše.  A neměli bychom tuto naši osobní situaci přenášet do života společnosti a mstít se jí za osobní prohry a nespokojenost.

V rámci společnosti bychom měli na realizaci svých představ skutečně trvat. Konec konců je to jednodušší, nemusíme se starat my osobně , ale ti, kterým jsme dali svoji důvěru ve volbách. A naše důvěra není zadarmo. A to v přímém smyslu. Kolik partaje investovali do volebních kampaní ? A na kolik vyšel jeden hlas nerozhodného voliče. ? A třeba to byl Váš hlas ?

Naše současná politická situace je katastrofální. Neřízená střela na Hradě pro ukojení svého stařeckého ega podnikne cokoliv. Ústava neústava, zvyklosti nezvyklosti, zákony nezákony. Jen být vidět a být originální. Předvolební sliby o sjednocení národa, kecy , kterým snad nevěřili ani ti nerozhodnutí voliči.  Pořád doufám, že tu snahu o originalitu historie neocení ,a pan Zeman vstoupí do historie naší země jako nejtrapnější prezident.  

Výkonná moc je ale na tom ještě hůř. Trestně stíhaný a dle veřejně dostupných faktů, zcela právem, premiér veřejně provádí personální změny, které mu pomoci nově dosazených, svých  lidí mají zajistit nestíhání, o ekonomickém efektu pro své společnosti, který získal díky svému političení ,ani nemluvě.

No a o tom je tenhle blog. Když čtu příspěvky voličů pánů Zemana  a Babiše, je jejich hlavní argument Menší zlo.  ODS mohla… a Kalousek byl… bezpohlavní Drahoš …  A o tom to sakra je. To je naše společnost. Náš stát. Můj i Váš . A stejně jako já,  jste i vy pouhými, ale současně taky rozhodujícími voliči.

Taky jsem volil Menší zlo, jen z opačné strany barikády. Taky jsem byl naštvaný, když moje Menší zlo nesplnilo co slibovalo a naopak zprasilo a rozkradlo co se dalo. Ale argument volit jiné Menší zlo není argument.

Takže, jestli se Vám líbí kam směřuje náš stát s tvůrčím exhibicionistou na Hradě a  mafiánem za podpory komunistů , v čele parlamentu, tak to tak i do svých diskuzních příspěvků pište, ale neobhajujte se  zpackanou minulostí. Nebyly banány, zato mám hajzlpapír a svět je krásný, fakt opravdu není logický argument.

A pokud doufáte, že Vaše osobní prohry nějak vyřeší pánové Zeman a Babiš, tak se Vás nechci dotknout, ale myslím si, že se šeredně zklamete. Ne proto, že jsou špatní, ale proto, že Vaše osobní prohry můžete vyřešit jen  Vy sami. Politici by Vám mohli teoreticky pomoci pouze tím, že zajistí příznivé prostředí, tj. kulturní, demokratický, transparentní a právní stát. A to od Babiše s Zemanem rozhodně nehrozí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Dlouhý | středa 27.6.2018 19:24 | karma článku: 15,18 | přečteno: 313x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

Dnes byl v Moskvě odsouzen opoziční politik Alexej Navalný na 2 roky a 8 měsíců vězení nepodmíněně. Nezájem Ruska o světové mínění je samozřejmost, ale Kreml odsouzením demonstruje i nezájem o vlastní zákony.

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55 | Přečteno: 521x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Šaškárna Navalného nebo Zemana ?

Naše hradní ztělesnění všeho moudra po delší době opět promluvilo a hodilo mezi spodních deset milionů zase pár intelektuálních perel. Mne osobně zaujaly jeho perly o Navalném.

1.2.2021 v 8:25 | Karma: 28,64 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

Několikrát jsem chtěl v poslední dny napsat blog na téma další kremelské zvrhlosti, ale než jsem se k tomu dostal, tak režim vyrukoval s další a další. Teď ale klesl opravdu na dno. Pro boj s opozicí zneužívá i děti.

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64 | Přečteno: 585x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

Dnešní odpoledne jsem spolu s dalším milionem diváků sledoval stream o návratu Alexeje Navalného do Moskvy. Návrat nuly, jak ho označují místních kremlotrolové, byl docela dramatický a odhalil ubohost současného Putinova režimu.

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

Tento týden ruský politik oznámil, že ukončuje svoji rekonvalescenci v Německu a v neděli 17.1. se vrací do Moskvy. Leteckou linkou Berlín-Moskva ruské společností s výmluvným názvem Poběda ( Vítězství).

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21 | Přečteno: 760x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Za smrt chlapce na závodech dostali pořadatel a strýc dítěte podmíněné tresty

28. května 2024  14:19

V případu tříletého chlapce, který zemřel v dubnu 2022 při truck trialových závodech nákladních...

Co nám předkládáte, není reforma, odmítá Babiš růst věku odchodu do důchodu

28. května 2024  5:59,  aktualizováno  14:17

Přímý přenos Důchodovou reformu podle představ současné vlády Petra Fialy začali na mimořádné schůzi schvalovat...

Jiří Paroubek

26. října 2013  22:44,  aktualizováno  28.5 14:11

Bývalý premiér a někdejší předseda sociální demokracie v únoru 2023 oznámil návrat do politiky....

Mladík při sledování hokeje střílel v davu plynovou pistolí, nadýchal tři promile

28. května 2024  14:03

Hodně nebezpečně si v neděli během veřejného promítání finálového zápasu českých hokejistů v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 991x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik