Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsem rád, že žiji v Lichtenštejnsku v srdci Evropy

Tedy alespoň podle pánů z ČSSD, kteří se dnes opět předvedli jak nejlépe uměli, jen co je pravda. Jen si nějak nemohu vzpomenout, jak se ta tragikomedie na scéně Poslanecká sněmovna jmenovala. Něco mi říká, že šlo o Státní rozpočet ČR na rok 2010, ale nějak se mi nechce věřit, že by z tak závažného díla, mohli tajtrdlíci z ČSSD udělat takovou tragikomedii. Dnešek mě opět přesvědčil o tom, že vše je možné a již nic by mě nemělo překvapit.

Rozpočet prošel: vyhrála ČSSD, učitelé, zemědělci a sociální ústavy... Sněmovna schválila rozpočet, levice zlikvidovala Janotův balíček. Tak anebo podobně zní nadpisy u různých článků, k události, které dnes proběhla v Poslanecké sněmovně. A vlastně bych ještě zapomněl na jeden, moc povedený: Pijavice a lháři, nadávali si poslanci při jednání o rozpočtu.

Myslím si, že těch pár řádků stačilo k tomu, aby si každý mohl udělat obrázek o tom, jak to tam dnes mohlo vypadat, ikdyž neviděl ani vteřinu z jednání Poslanecké sněmovny. Po dnešním představení jsem jenom zvědav, kdy se ozvou Davidu Ráthovi či Lubomíru Zaorálkovi z Národního divadla, aby se stali hlavními herci jejich scény. Přeci jenom je již mnoho her, které  jsou napsány přímo na tělo těmto velikánům rétoriky, pomluv a hulvátství. Jiné hry by se mohly napsat - v tom by neměl být sebemenší problém. Napadají mě takové hry jako Lakomec, Lhář, Mastičkář, Dobrodinec, Žebráka přivedl na mizinu apod.

Hned zpočátku si Paroubek nemohl odpustit to, aby na ODS hodit vše co je špatně a také to, že připravila rozpočet, který byl naprosto nereálný.ODS se bránila tím, že vývoj ekonomické situace nemohl tehdy nikdo předvídat a vyzývala ke schválení rozpočtu, jak ho navrhla vláda.. Podle Jiřího Paroubka může ODS za největší schodek v historii, ale on a jeho spolustraníci jsou ti, kteří následovně z rozpočtu na  rok 2010 rozhází 11,5 miliardy korun. Ale o co jde, když jenom se smlouvou s ČD kraje přeplatí více jak 20 miliard. Je pravdou, že současná úřednická vláda nebyla tak moc spořívá, jak by mohla být- viz. ČSA, ale přístup ČSSD ke státním financím je všem dobře znám - však z mého to není aneb z cizího krev neteče. Tlučhuba Zaorálek si ve svém plamenném projevu nemohl odpustit, aby se nestrefil do současné vlády, že dříve rozhazovala a dnes šetří každou desetinku. Ministr financí Janota musel rozdivočelého Zaorálka zklidnit tím, že se prostě musí šetřit že úspory mají připravit ČR pro vstup do eurozóny.

Poslanec David Šeich rozzlobil pana hejtmana, poslance, podnikatele ve zdravotnictví a sběratele drahého umění Davida Ratha tak, že vypadal jako papírový čert , když vyzval sociální demokraty, aby nepoužívali státní peníze na svou kampaň poté, co již vlastní peníze utratili. "Neveďte volební kampaň za státní těmi návrhy podpory nejrůznějším skupinám, protože tyto peníze nejsou vaše a musíte je nejprve někomu z lidí vzít,“ zdůraznil Šeich.

David Ráth poté přišel s tím, že poslanec Šeich je pijavice a další nadávky. Rozepisovat chování a dnešní výstup pana hejtmana, poslance, podnikatele ve zdravotnictví a sběratele drahého umění Davida Rátha považuji za zbytečné, jelikož tento sportovec ve střídání kabátů je slizký jako vetřelec, kluzký jako kapr a prolhaný jako profi hráč pokeru. Spíše mě zaujal proslov Lubomíra Zaorálka. Ten byl rozčilen z toho, jak moc je tento rozpočet úsporný. On totiž jako sociální demokrat je zvyklí na to, že zdroje jsou, dluhy se naplatí a na nějaké ty desetinky ze státního rozpočtu se přece nehraje.Janota k tomu krátce řekl, že Zaorálkovy informace jsou "minimálně nepřesné, neřkuli zkreslené, úplně falešné“. "Ano, ministerstvo financí musí do roku 2013 snížit deficit na tři procenta, jestli chceme plnit kritéria Maastrichtu. Předpokládám, že pan Zaorálek je členem strany, která chce vstoupit někdy do měnové unie. A já vám říkám se spoluodpovědností, že ty desetinky hrají roli,“ uvedl Janota.

 

 

 

Autor: Oldřich Vachala | středa 9.12.2009 22:37 | karma článku: 25,31 | přečteno: 1221x
  • Další články autora

Oldřich Vachala

Souboj "Titánů"

ČSSD si volí nového předsedu - šéfa všech obyčejných lidí. Na výběr má ze dvou kandidátů, kteří ovšem nejsou zase až tak rozdílní. Jedním je dosavadní "předseda"a poslanec Bohuslav Sobotka, který se stal předsedou ČSSD, když Jiří Paroubek nečekaně odešel z čela ČSSD po tzv. Jyrrhově vítězství v posledních parlamentních volbách. Druhým kandidátem je poslanec, hejtman JMK a předseda Asociace krajů Michal Hašek.

18.3.2011 v 13:38 | Karma: 18,15 | Přečteno: 1209x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Bigamista Rath mravokárcem

Středeční jednání v Poslanecké sněmovně se opět proměnilo v pouťové divadlo. Při tomto jednání Sněmovny se dostalo v debatě i na přítelkyně zúčastněných ochotníků (politiků). Poslanec, středočeský hejtman, podnikatel ve zdravotnictví a sběratel předraženého umění David Rath (ČSSD) vzkázal premiérovi Petru Nečasovi (ODS), aby se zabýval svými přítelkyněmi a udělal si pořádek ve vlastní rodině.

5.2.2011 v 16:49 | Karma: 30,81 | Přečteno: 2394x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Haškovi už to mnohožidelnictví nejspíš pomátlo mysl

Rozhodnutí radních KDU-ČSL a ČSSD o zrušení víceletých gymnázií ohrožuje životy studentů a diskriminuje přístup žáků ke vzdělávání v jednotlivých částech našeho kraje (JMK). Asi těmito slovy by šlo shrnout naprosto nesmyslné a nesystémové rozhodnutí krajské rady v čele s naším hejtmanem, poslancem, předsedou asociace krajů a kandidátem na předsedu ČSSD panem Michalem Haškem, mužem mnoha židlí, ale jednoho pozadí.

28.1.2011 v 7:00 | Karma: 17,51 | Přečteno: 1347x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Blanický rytíř Jirka Paroubek

Expředsedu ČSSD jsem tento týden sledoval v Hyde parku na ČT 24 a musím uznat, že za tu dobu, co se stáhnul z politického výsluní nevyprchalo nic z jeho arogantnosti a lačnosti po moci, snad jen k tomu přibyla velká dávka ješitnosti. Jedno se bývalému premiérovi ČR musí nechat - ikdyž delší dobu není hvězdou politického spektra a každý den nepřichází s novou tiskovkou ke všemu co si jen dokážeme představit, jak jsme byli zvyklí, tak Jiří Paroubek nezahálí. Na svém serveru Vaše věc pravidelně komentuje aktuální politické dění a s nikým si nebere servítky.

12.12.2010 v 12:00 | Karma: 33,16 | Přečteno: 2003x | Diskuse| Politika

Oldřich Vachala

Haškovi tři svatí na Hradě

Přeborník v mnohožidelnictví, poslanec, předseda Asociace krajů ČR, donedávna zastupitel obce Drásov, stínový ministr zemědělství, kandidát na předsedu ČSSD a náš pan hejtman, to je Michal Hašek. Nedávno se Mišulka rozhodl, že nás ještě před Vánoci ztrestá, pobaví a někoho možná povzbudí. Co tak závratného náš pan hejtman udělal? Pouze vyjmenoval tři prezidentské kandidáty ČSSD. Těžko říct, jestli nad těmito prezidentskými kandidáty přemýšlel tak horlivě, až sám uznal, že ČSSD vlastně nemá žádného opravdového kandidáta na prezidenta nebo pouze chtěl ukázat, že prezidentem ČR může být kde kdo a dodat tak odvahu budoucím kandidátům na prezidenta (tedy pokud se konečně dočkáme přímé volby hlavy státu.

10.12.2010 v 7:30 | Karma: 20,59 | Přečteno: 1207x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2210x
Ten, kdo chce zachovat tajemství, musí zachovat tajemství, že má tajemství k zachování