Jsem rád, že žiji v Lichtenštejnsku v srdci Evropy

Tedy alespoň podle pánů z ČSSD, kteří se dnes opět předvedli jak nejlépe uměli, jen co je pravda. Jen si nějak nemohu vzpomenout, jak se ta tragikomedie na scéně Poslanecká sněmovna jmenovala. Něco mi říká, že šlo o Státní rozpočet ČR na rok 2010, ale nějak se mi nechce věřit, že by z tak závažného díla, mohli tajtrdlíci z ČSSD udělat takovou tragikomedii. Dnešek mě opět přesvědčil o tom, že vše je možné a již nic by mě nemělo překvapit.

Rozpočet prošel: vyhrála ČSSD, učitelé, zemědělci a sociální ústavy... Sněmovna schválila rozpočet, levice zlikvidovala Janotův balíček. Tak anebo podobně zní nadpisy u různých článků, k události, které dnes proběhla v Poslanecké sněmovně. A vlastně bych ještě zapomněl na jeden, moc povedený: Pijavice a lháři, nadávali si poslanci při jednání o rozpočtu.

Myslím si, že těch pár řádků stačilo k tomu, aby si každý mohl udělat obrázek o tom, jak to tam dnes mohlo vypadat, ikdyž neviděl ani vteřinu z jednání Poslanecké sněmovny. Po dnešním představení jsem jenom zvědav, kdy se ozvou Davidu Ráthovi či Lubomíru Zaorálkovi z Národního divadla, aby se stali hlavními herci jejich scény. Přeci jenom je již mnoho her, které  jsou napsány přímo na tělo těmto velikánům rétoriky, pomluv a hulvátství. Jiné hry by se mohly napsat - v tom by neměl být sebemenší problém. Napadají mě takové hry jako Lakomec, Lhář, Mastičkář, Dobrodinec, Žebráka přivedl na mizinu apod.

Hned zpočátku si Paroubek nemohl odpustit to, aby na ODS hodit vše co je špatně a také to, že připravila rozpočet, který byl naprosto nereálný.ODS se bránila tím, že vývoj ekonomické situace nemohl tehdy nikdo předvídat a vyzývala ke schválení rozpočtu, jak ho navrhla vláda.. Podle Jiřího Paroubka může ODS za největší schodek v historii, ale on a jeho spolustraníci jsou ti, kteří následovně z rozpočtu na  rok 2010 rozhází 11,5 miliardy korun. Ale o co jde, když jenom se smlouvou s ČD kraje přeplatí více jak 20 miliard. Je pravdou, že současná úřednická vláda nebyla tak moc spořívá, jak by mohla být- viz. ČSA, ale přístup ČSSD ke státním financím je všem dobře znám - však z mého to není aneb z cizího krev neteče. Tlučhuba Zaorálek si ve svém plamenném projevu nemohl odpustit, aby se nestrefil do současné vlády, že dříve rozhazovala a dnes šetří každou desetinku. Ministr financí Janota musel rozdivočelého Zaorálka zklidnit tím, že se prostě musí šetřit že úspory mají připravit ČR pro vstup do eurozóny.

Poslanec David Šeich rozzlobil pana hejtmana, poslance, podnikatele ve zdravotnictví a sběratele drahého umění Davida Ratha tak, že vypadal jako papírový čert , když vyzval sociální demokraty, aby nepoužívali státní peníze na svou kampaň poté, co již vlastní peníze utratili. "Neveďte volební kampaň za státní těmi návrhy podpory nejrůznějším skupinám, protože tyto peníze nejsou vaše a musíte je nejprve někomu z lidí vzít,“ zdůraznil Šeich.

David Ráth poté přišel s tím, že poslanec Šeich je pijavice a další nadávky. Rozepisovat chování a dnešní výstup pana hejtmana, poslance, podnikatele ve zdravotnictví a sběratele drahého umění Davida Rátha považuji za zbytečné, jelikož tento sportovec ve střídání kabátů je slizký jako vetřelec, kluzký jako kapr a prolhaný jako profi hráč pokeru. Spíše mě zaujal proslov Lubomíra Zaorálka. Ten byl rozčilen z toho, jak moc je tento rozpočet úsporný. On totiž jako sociální demokrat je zvyklí na to, že zdroje jsou, dluhy se naplatí a na nějaké ty desetinky ze státního rozpočtu se přece nehraje.Janota k tomu krátce řekl, že Zaorálkovy informace jsou "minimálně nepřesné, neřkuli zkreslené, úplně falešné“. "Ano, ministerstvo financí musí do roku 2013 snížit deficit na tři procenta, jestli chceme plnit kritéria Maastrichtu. Předpokládám, že pan Zaorálek je členem strany, která chce vstoupit někdy do měnové unie. A já vám říkám se spoluodpovědností, že ty desetinky hrají roli,“ uvedl Janota.

 

 

 

Autor: Oldřich Vachala | středa 9.12.2009 22:37 | karma článku: 25,31 | přečteno: 1221x
  • Další články autora

Oldřich Vachala

Souboj "Titánů"

18.3.2011 v 13:38 | Karma: 18,15

Oldřich Vachala

Bigamista Rath mravokárcem

5.2.2011 v 16:49 | Karma: 30,81

Oldřich Vachala

Blanický rytíř Jirka Paroubek

12.12.2010 v 12:00 | Karma: 33,16

Oldřich Vachala

Haškovi tři svatí na Hradě

10.12.2010 v 7:30 | Karma: 20,59