Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bože, ochraňuj Česko před Drahoši !

Nejsem kulturní a sociálním  antropologem, ale ze svých zkušeností můžu říct, že někteří jedinci  z Česko - Polských hranic máji v sobě prvky z jedné strany hraničící s asociální drzostí a z druhé strany mají bytostní potřebu

 

se opřít o neviditelné a silné statní instituce k zajištění, zpevnění své vlastní jistoty, která jim umožňuje v jejich projevu "dravosti" spojené s manipulací s lidmi, obzvlášť když jsou v pražském soukolí.

Jejich světle modré oči s jejich "spontánností" opřené o neviditelný stát jim zpravidla získávají důvěru jejich okolí.

Takovým příkladem dle mého názoru  je i ten Jiří Drahoš, který v pražském "vědeckém prostředí" udělal kariéru jako málokdo!? Dravý dle všeho manipulátor opřen jako o otce o stát, ale nikoliv o ten viditelný stát!

Proto se nedivím, že osoba, která v sobě nemá sebemenší charisma, se mohla dostat ve "vědeckém soukolí " tak vysoko, k tomu skutečně po tvz. sametové revoluci nebylo mnoho potřeba.

V tomto světle je třeba se dívat na Drahoše a jeho "vědeckou práci", kde se všude vytahuje či prezentuje jakou svou nadlidskou vědeckou práci -  v recyklaci PET lahví se slovy: "S jiným kolegou jsme si nechali patentovat recyklaci PET lahví. A hned dodává: " Jsme teď ale v jednání o prodeji licence.". Jméno kolegy zůstává pochopitelně utajeno, ale pan profesor nezapomíná, jak tu licenci zpeněžit.

Přitom otázkou polyetylenu (PET ) či polypropylenu se vědci zabývají víc než 100 let a na recyklaci má patent téměř každá druhá továrna v Číně, a jsou jich stovky! Recyklaci polyetylenu či polypropylenu pochopitelně znali vědci už dávno v "hluboké totalitě" a i takový Kaučuk Kralupy mohl kdykoliv spustit svůj recyklační proces.

Přečetl jsem téměř vše, co tento Drahoš v poslední době za svou kampaň prohlásil, nenašel jsem NIC, ale vůbec NIC nového, jen nějaké podprůměrné nic neříkající fráze a pár fotek, se kterými  chce voličům díky své inteligenci vsugerovat, že tento dravec z Česko - Polských hranic se opírá o NATO a o EU, o státní instituce chránící zájmy těchto dvou institucí v Česku!

V tomto ubohém duchu sugesce a autosugesce jde na Dny NATO a nechá se vyfotit před americkým bombardérem B 52 a dá tuto fotku jako svoji reklamu na svoji facebookovou stránku! Přitom v mizérii svého vzdělání zapomíná, že B 52 zůstala v paměti aspoň u naší generace ve všech národech jako ta strašlivá zrůda, která nesla smrt nesčetným civilistům v Indočíně! Bylo mi ještě 17 let, když jsem jednou za týden ze solidarity s národy v Indočíně prodával před studentskými menzami ve Francii předměty vyrobené ze sestřelených B 52 jako náhrdelníky, prsteny atd. a odevzdával peníze svým přátelům z Indočíně a nás "prodejců" bylo jak mraky a ze všech koutů světa! Tento vědec se v roce 2017 vytahuje v boji o prezidentské křeslo v malé kulturní zemi ve střední Evropě právě s tímto bombardérem!

Potom se ještě nezapomene jít vyfotit před pasivní radar VERA a dodává k tomu: "jeden z největších úspěchů na poli vojenské techniky"! Jakoby VERA byla objevena za jeho prezidentování v akademii véd! VERA přitom není nic jiného, než zmodernizovaná legendární TAMARA, která byla objevena skutečnými, pravými vědci Československa! K této modernizaci došlo v 5. patře bývalé budovy Tesla Pardubice, tedy HTT Pardubic! Tenkrát pan Drahoš nebyl ani „doktorem“....

Politika není věda, ale umění a každý člověk by měl mít minimální úctu před těmi, kteří to zvládají a bezesporu mezi těmi, kdo toto umění zvládá excelentně a to již desítky let, je Miloš Zeman! Můžeme mít výhrady, jak chceme, ale respekt patří jemu a Václavu Klausovi! Rozhodně ne těm "dravým vychytralým", kteří umějí vlastními slovy Drahoše "být v pravou chvíli na pravém místě. "

Funkce prezidenta tak malé země ve středu Evropy je dost vážná věc, aby národ těmto dravcům a vychytralým jedincům, kteří umějí být "být v pravou chvíli na pravém místě. " nedovolil, aby ukojili své neukojené ego na úkor zájmu tohoto malého  národa.

 

 

Autor: Yekta Uzunoglu | úterý 2.1.2018 13:35 | karma článku: 42,33 | přečteno: 3439x
  • Další články autora

Yekta Uzunoglu

Rukojmí - 1 - Demokratická výměna kus za kus

Rukojmí - institut, který patrně začal existovat společně s lidskou civilizací. Ani božské, ale ani lidské zákony nedokázaly tento institut odstranit ze života naší jinak lidské společnosti.

12.3.2018 v 15:39 | Karma: 6,63 | Přečteno: 187x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Rukojmí - 2: Pragmatická demokracie a Kurdové jako rukojmí

Dne 18.09.2005 se měly konat v SRN federální volby. Schröder, jako kandidát do funkce kancléře v dalším období, se bál prohry a potřeboval hlasy Turků žijících v SRN majících dvojité občanství.

12.3.2018 v 8:33 | Karma: 0 | Přečteno: 103x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Rukojmí – 4 - Krajsky,Tigrid, Kohout a Charta 77...

Bylo to někdy v srpnu roku 1979, kdy jsem se po dlouhé konzultaci se svými přáteli z řad Charty 77 rozhodl ve správný čas, aniž bych byl zadržen, dostat do domu Prof. Jiřího Hájka v Zahradním Městě v Praze.

11.3.2018 v 18:35 | Karma: 5,79 | Přečteno: 132x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Rukojmí 3 - Případ turecký Renault

Psal se rok 1968, kdy se francouzský státní podnik Renault a turecká společnost OYAK patřící výlučně vojákům dohodli a založili společnost Renault Turecko a následně zahájili společnou výrobu osobních automobilů .

11.3.2018 v 14:27 | Karma: 5,37 | Přečteno: 94x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

A Shameful case

On Sunday, February 25, 2018, as a bolt of the blue, tens of millions (maybe hundreds of millions) of people were hit by the report of detention of Salih Muslim,

3.3.2018 v 17:05 | Karma: 0 | Přečteno: 39x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:52

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Poslanci rozhodují o omezení prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schvaluje Sněmovna. Schválí ji patrně v mírnější...

Záhadný předmět na noční obloze překvapil fotografy čekající na polární záři

3. května 2024  9:26

Záhadné těleso na obloze překvapilo v úterý večer mnoho fotoamatérů, kteří hleděli k nebi v...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 9:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik