Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Inventura soudních nepravd

Jelikož státní správa Městského soudu v Praze neposkytuje delší dobu nový námět,  využitelný  k varování čtenářů, čeho se mohou nadít v případě  obracení se se stížností na soudní osoby, a ani nejsou  řešeny starší případy...

Kauza 34 C 65/2004,  Městský soud v Praze,  soudce JUDr. Martin Valehrach.

    Jelikož státní správa Městského soudu v Praze neposkytuje delší dobu nový námět,  využitelný  k varování čtenářů, čeho se mohou nadít v případě  obracení se se stížností na soudní osoby, a ani nejsou  řešeny starší případy, pořídíme si inventuru případů vyznačujících se v poslední době nepravdami, ba nestoudným lhaním.

     Místopředsedkyně Městského soudu v Praze  JUDr. Simona Bradáčová v postavení státní soudní úřednice  při přezkoumávání žalobcových stížností  falšovala v dopise ze dne 5.4.2016 výsledek „prověření příslušného spisu“, lživě interpretovala jeho obsah.

     Nařkla  žalobce, že podáním z 8.1.2016 požádal  o  kopii návrhu na předběžné opatření s textem v třetí osobě.  Šlo o nepravdu, o tuto listinu žalobce neměl zájem. Naproti tomu požádal o kopii dopisu s datem  8.1.2016, který  se vztahoval k návrhu s texty v třetí osobě.  Občan byl v očekávání, jak si správa soudu s tímto požadavkem poradí.  Předpokládal, že  dostane na vědomí, že takový dopis se ve spise nenachází, čímž by došlo k férovému přiznání, že žalobce neměl s návrhem v třetí osobě nic společného. Soud však nereagoval poctivě., nepřiznal  barvu. 

      Takže dalším bodem přehledu je navazující dopis ze dne 10.7.2016, jímž místopředsedkyně  žalobci podsunula  jako „požadovanou listinu“ kopii dopisu z 8.1.2016 s formulacemi v první osobě. Došlo tak ke zneužití dopisu, který žalobce psal počátkem roku 2016  místopředsedovi Mgr. H. Z. Šlo o  nepřípustné manipulace s listinami ze strany státní soudní úřednice: žalobce obdržel  kopii dopisu, již nepožadoval,  a neobdržel kopii  dopisu, kterou žádal.

      Dalším inventurním bodem je ospravedlňování  vyměření soudního poplatku tvrzením, že k tomu došlo v souladu se zákonem,. Přitom zákonným postupem při vylákání úhrady soudního poplatku a při jeho nepoužitelnosti v zájmu žalobce by bylo jeho vrácení.

     Pokračování: JUDr. Simona Bradáčová schvalovala  zaslání žalobci návrhu s texty  ve třetí osobě – podsunut byl 29.3.2016, ač o něj žalobce nežádal a ani netušil, že soud se dopouští nepřípustné manipulace s listinami ve spise.

     Soudkyně zneužívala  své postavení k vydávání stanoviska, že nic na věci nemění, když listiny neobsahují formulace, které by obsahovat měly. Upírala žalobci právo žádat o kopii z originálu návrhu s formulacemi v první osobě. Zpochybňovala úlohu důkazu, jednoznačnost jeho znění, tvrdila, že lze nahradit žádanou důkazní listinu s formulacemi   a)  listinou s texty b). 

     Tvrdila nepravdu, že žalobci  „bylo vyhověno zcela v intencích“ jeho žádosti, když roky mu nebyl poskytnut důkaz o existenci či neexistenci návrhu s formulacemi v první osobě, když došlo ke zneužití soudního poplatku, když soud manipuloval s listinami ve spise a zneužil listinu ve spise pořízením jejích kopií bez žalobcova souhlasu.

     Závěr  přezkoumávání v dopise z 5.4.2006  straní státní správě  soudu tvrzením, že žalobce nebyl uveden v omyl. Přitom žalobce byl v domnění, že vybídnutí k úhradě soudního poplatku dne 25.2.2016 je reakcí soudu na jeho žádost o kopii s formulacemi v  první osobě. Proto když byl 9.3.2016 ujištěn, že  po úhradě poplatku obdrží žádanou kopii (tedy s formulacemi v první osobě), zaplatil.

       Místopředsedkyně opakovaně uvedla, že žádný jiný návrh na předběžné opatření se ve spise  nenacházel – toto sdělení měl žalobce od soudu obdržet již dříve, soudní poplatek by neuhradil. Tímto sdělením se soud také usvědčil, že ze spisu věděl, že žalobce již několik kopií návrhu s texty v třetí osobě  obdržel, takže i z tohoto hlediska nepřicházela žádost o další takovou kopii v úvahu. 

     Soudkyně stála na straně soudu, uváděla, že neshledává žádné pochybení, takže se stavěla za lži a manipulace. Existovaly víceleté průtahy pokud jde o žádost o kopii návrhu s formulacemi v první osobě.

     Při přezkumu stížnosti s datem 22.6.2016 (kdy jmenovaná přezkoumávala svůj přezkum s datem 5.4.2016, což je nesprávným úředním postupem) posvětila státní soudní úřednice při šetření stížnosti  předchozí  lži a křivárny.

     Soudkyně používala neurčité termíny: „(…) co jste žádal kopii  daného návrhu z předmětného spisu (...)“. Žádal jsem kopii návrhu s formulací v první osobě ze spisu 34 C 65/2004 . V souladu se zákonem by bylo nevybízení žalobce k úhradě soudního poplatku, když bylo známo, že návrh s formulací v první osobě není dosažitelný, nebo vrácení částky uhrazeného poplatku při žádosti žalobce o vrácení obnosu poplatku.

     Závěr dvou přezkumů stížností – že „k vracení soudního poplatku není žádný důvod.“ -je schválením protiprávního postupu a schválením okradení žalobce, což trvá.

     Vyhrůžkou, „že v případě dalších stížností s obdobným obsahem, již na ně nebude reagováno.“ je žalobce zbaven  práva na spravedlnost. Je mu znemožněno domoci se nápravy lží, křiváren, manipulací. Přitom zákon o soudech a soudcích stanoví: „je-li stěžovatelem podána další stížnost, aniž by obsahovala nové skutečnosti, není třeba ji přešetřovat.“ Jde o vyloučení přešetřování již jednou šetřeného, kdežto  v případě soudu jde o ignorování stížnosti, i když došlo k opakování proto, jelikož nedošlo k nápravě...

Autor: Ludvík Uhlíř | pátek 29.12.2017 11:27 | karma článku: 14,72 | přečteno: 693x
  • Další články autora

Ludvík Uhlíř

Co vyzradil zrušený rozsudek

Když žalobce za roky neuspěl se stížnostmi u soudců bez taláru, tedy u státních soudních úředníků na pozicích předsedů a místopředsedů soudů, a nic nepořídil u právníků Ministerstva spravedlnosti...

13.8.2018 v 16:35 | Karma: 14,34 | Přečteno: 902x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Místopředsedkyně soudu usvědčila sama sebe

Domníval-li se někdo, že dlouhodobější nečinnost pokud jde o blogy byla v důsledku vyřešení problému Městským soudem v Praze, případně po zásahu některého stížností osloveného orgánu, byl na omylu.

4.10.2017 v 11:31 | Karma: 12,08 | Přečteno: 1086x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

A co nabídnout státu splátkový kalendář na 60 Kč?

Jako představitelé státní správy Městského soudu v Praze svévolně nakládali s žalobcovým soudním poplatkem, tak neoprávněně manipulovali se spisem sp. zn. 34 C 65/2004 a pořizovali z něj kopie, které svévolně zaslali na ...

5.5.2017 v 15:31 | Karma: 13,15 | Přečteno: 485x | Diskuse| Osobní

Ludvík Uhlíř

Co praví zákon – jaká je skutečnost

A jedeme dál, nabalují se další názorné příklady, jak nesnadná je pozice občana jakožto stěžovatele a jaké je vůči němu působení některých právníků. Když se po doručení žaloby soudu rozběhly po určité době úkony podle...

28.1.2017 v 12:49 | Karma: 11,87 | Přečteno: 431x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Soud má soudit soud

Koho by napadlo, že se vše tak zvrtne, že přijde na mysl obracení se s žalobou na další soud. Když není jiné rady ani pomoci, u pražského městského soudu a u Ministerstva spravedlnosti ČR nebylo zastání, za hokus pokus to stojí..

15.11.2016 v 7:12 | Karma: 9,21 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 686x
Píši, filmuji,fotografuji. Původně lesák.

Seznam rubrik