Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Národní domobrana – Krušní psi. Teď už teroristi přes Krušné hory neprojdou!

Je to taková česká tradice. Mytičtí Psohlavci, stejně jako zcela reální práskači, pomocníci pohraniční stráže bdící kdysi, aby nikdo ilegálně naši zemi neopustil. Dnes jsou to domobranci s kalichem a psí hlavou na vlajce.

Já vím, jako bych už slyšel a četl komentáře spílající mi, že dehonestuji a zesměšňuji výkvět našeho národa, ty pravé české patrioty, ty, kteří místo toho aby pseudointelektuálně tlachali na blogu, jdou, něco pro svou vlast dělají. Brání klidný spánek našich žen a dětí, chce se mi ironicky dodat…

Musím připustit, že k těmto aktivitám přistupuji velmi kriticky a zaujatě. Příčiny je nutno hledat v dávných dobách, kdy se někomu podařilo mi podobné projevy vlastenectví náležitě znechutit. Voják byl lampasák – neschopný darmožrout, který si své komplexy ukájel na druhé kategorii vojáků – nešťastníků, kteří místo toho aby něco užitečného dělali, promarnili dva roky života chlastáním a lumpárnami. Pohraničník byl pak navíc k tomu potencionální vrah, ze kterého se, i když žádného chudáka zdrhajícího z té naší oázy blahobytu neulovil, vyklubal většinou budoucí příslušník SNB, což byli opět lidé z jakési nepřátelské organizace.

Co na tom, že i v armádě jistě byli slušní a chytří lidé, a co na tom, že policie byla nutná i za komunistů a většina policajtů dělala totéž co dnes, dbala na pořádek a chytala lumpy, kteří porušovali zcela obecná pravidla, platná dnes, stejně jako tenkrát. Už se toho pocitu nezbavím. Rozumově ocením onu menší, užitečnou část naší armády i větší část práce policie, ale jsem „ostražitý“. Jsem-li ostražitý, když sleduji činnost ozbrojených složek, tak na aktivity civilistů, kteří jejich práci suplují, nahlížím se značnou nedůvěrou. Chtěl bych nebýt předpojatý, ale oni se všemožně snaží mi mé pochybnosti potvrdit a prohloubit.

Co tedy Krušní psi dělají? Oděni do maskáčů s pošitými všemožnými insigniemi a snad i se zbraněmi objíždí a obchází v hlídkách oblast mezi Cínovcem a Petrovicemi v touze odchytit nějakého zavilého migranta, ale jelikož tady, světe div se, žádní migranti do Čech neproudí, straší houbaře a sběrače borůvek. Starostové blízkých obcí považují jejich počínání za zbytečné, stejně jako obecní i státní policie, které svorně deklarují, že na hranici je klid. Všichni pak mají za to, že ostraha hranic je záležitostí státu. Myslím si totéž. A i kdyby snad nastala nepravděpodobná situace, že přes Krušné hory k nám vyrazí migranti s batůžky, a policie by to přestala zvládat, tak ještě přeci máme desetitisíce profesionálních vojáků, kteří se kromě několika desítek specialistů působících v misích, válí zcela nevyužiti v kasárnách.  Tak k čemu potřebujeme nějaké samozvané Koziny bez příslušného výcviku, znalostí a kompetencí.

Krušní psi jsou ukázkou toho, jak se dají v mých očích zdiskreditovat branné organizace paušálně, přestože některé třeba dělají něco užitečného nebo alespoň nikomu neškodí. „Hlídáme hraniční lesy před migranty!“ „Lovíme nelegální migranty!“ To čtu z webu této organizace a jejich velitel Jiří „Kajman“ Zícha, záložák z Teplic se však k aktivitám Krušných psů vyjadřuje velmi opatrně, protože, cituji: „Po mých nedávných zkušenostech s médii jsem se stal terčem posměšků, urážek a projevů nenávist proti všemu, co je české a mému veřejnému přihlášení se k vlastenectví. Horda vesměs pražských sluníčkářů se na mě vrhla jak hejno supů a nešetřila sprostými nadávkami bez jakýchkoli argumentů,“ svěřil se.

Přestože jsem možná také pražský sluníčkář, který rozhodně netrpí nenávistí  ke všemu českému, ba právě naopak, nebudu Kajmanovi sprostě nadávat. Jenom mu nerozumím. Chápu, že někdo může mít na způsoby řešení migrační krize jiné názory než já, a mohou to být opodstatněné postoje, ale měli bychom vnímat i to, že se právě tato situace aktivuje podivné existence, které se sdružují v podivných organizacích, provozujících ještě podivnější aktivity. Pevně doufám, že ani oni do našeho systému zajištění bezpečnosti státu neprojdou. No pasarán!

 

Autor: Jiří Turner | středa 19.7.2017 12:20 | karma článku: 24,24 | přečteno: 1414x
  • Další články autora

Jiří Turner

Pavel se prý nemůže rovnat s Klausem či Zemanem a skončí jako chromá kachna

Na rozdíl od šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla jsem rád, že máme po mnoha letech důstojného prezidenta a také prezidenta, který vykonává úřad v souladu s ústavní rolí prezidenta v parlamentní demokracii.

13.12.2023 v 11:31 | Karma: 32,69 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Politika

Jiří Turner

Petr Fiala tvrdí, že až tolik důvodů pro naštvanost nemáme a má pravdu předseda!

Jsme jednou z nejbezpečnějších zemí světa, nemáme nezaměstnanost, kvalitou a rozsahem veřejných služeb převyšujeme řadu bohatších států, máme kvalitní zdravotnictví i sociální systém, který nenechá nikoho zcela padnout.

11.12.2023 v 14:16 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Škrtněte ekonomy a bude po ekonomických problémech

Jak je to prosté! Ptáte se, jak se škrtají ekonomové? Inu, tak jako ideologie, zakáže se o ekonomice mluvit a psát. Je to stejně snadné, jako se zbavit světonázoru, náboženského přesvědčení, politických preferencí, práva i morálky

4.12.2023 v 16:53 | Karma: 37,22 | Přečteno: 6866x | Diskuse| Ostatní

Jiří Turner

Teď už si o prachy může říct fakt úplně každý aneb Hippokrates v hrobě se otáčející

Hasiči mohou vyhrožovat, že nebudou hasit, policisté chránit, řidiči řídit, učitelé učit, prodavači prodávat, vědci bádat, vojáci válčit, herci hrát, kominíci vymetat komíny, soudci soudit, hospodští čepovat a šlapky šlapat.

1.12.2023 v 8:30 | Karma: 43,90 | Přečteno: 7801x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Kdo je to dezolát?

Zaregistroval jsem, že ani erudované češtinářky nemají jasno v tom, kdo má být takto označován. Jelikož tento relativně nový pojem užívám, cítím i povinnost jeho význam osvětlit. Snažím se tím také předejít možným nedorozuměním.

30.11.2023 v 12:01 | Karma: 27,75 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...