Jsou vám také bytostně odporní lidé s neuropatií? (glosa)

Myslím tím ty, co ke stáří sotva lezou a končí na vozíku. Dosud jsem o tom nepřemýšlel, ale myslím, že jeden neuropat mi bytostně odporný je.Umocňuje to fakt, že není takto postižen vrozeně, ale k této nemoci se prokouřil a propil

Pochopitelně to tak není, v normálním světě je dle mého soudu nepřijatelné a skandální vyjádřit se o nemocném člověku, postiženém člověku či člověku nějakým způsobem vrozeně determinovaném, že je mi z tohoto důvodu odporný, a to i tehdy, když to tak třeba z důvodu nějakého znetvoření opravdu je. Nedělá se to, když za to dotyčný nemůže, ale nedělá se to ani tehdy, když si to sám zavinil. Důvody snad netřeba vysvětlovat.

Neměl by nic takového vypustit z úst ani poslední chlap ze stáje, a už vůbec by to neměl říkat veřejně činný člověk. Pokud to však vysloví prezident, je někde nějaký problém. Myslím, že ne jenom v něm samotném, ale i v systému, který to toleruje, potažmo ve společnosti jako takové, která umožnila příslušnému člověku „dělat“ hlavu státu.

Transgender se používá pro označení lidí, jejichž genderová identita není v souladu s pohlavím, které jim bylo určeno při narození - je to něco jiného než homosexualita (Wikipedie). Tito lidé na rozdíl od homosexuálů ve zdravé společnosti a civilizovaném státě mají často problém, který potřebují řešit. Tím řešením je například změna pohlaví, která je našemu panu prezidentovi tak odporná a nejraději by ji zakázal.

Nesnížím se k tomu, abych tady jaksi na oplátku žvanil o tom, co bych udělal s neuropaty, a to z prostého důvodu: respektuji, aby jim byla poskytnuta maximální péče bez ohledu na to, z jakého důvodu se jimi stali, což platí pro všechny nemocné, postižené nebo nějakým problémem sužované lidi. Rozhodně nejsem pyšný na všechno, co jsem v životě udělal a nemám o svých morálních kvalitách přehnané mínění, ale jsem přesvědčen, že disponuji výrazně vyšším morálním kreditem než hlava státu, a to mi přijde hodně smutné.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/transgender-lgbt-pride-milos-zeman-partie_2106271235_kro

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Turner | pondělí 28.6.2021 9:10 | karma článku: 31,71 | přečteno: 1269x
  • Další články autora

Jiří Turner

Je Země plochá nebo dutá?

15.5.2024 v 8:16 | Karma: 14,67

Jiří Turner

Respektujte můj názor!

7.5.2024 v 10:36 | Karma: 19,78

Jiří Turner

O mrtvých jen dobře?

26.4.2024 v 9:39 | Karma: 23,02