Jak to udělat, aby se aligátor nažral a vláda zůstala celá?

Není to drama s nepředvídatelným koncem, je to fraška s předvídatelným průběhem. Babišova vláda bude stejně za všech okolností dál vládnout. S ČSSD, bez ČSSD, s důvěrou, bez důvěry, v demisi, s komunisty, s okamurovci.Je to jedno.

Víte přeci, kdo se na naší politické scéně sám kdysi nazýval aligátorem? Ale jak říká Horác Badman alias Hogo Fogo: Nechme zoologie!  V zásadě je podstatou celé této frašky jen demonstrace prezidentovy samolibosti a s tím spojené premiérovy neprůstřelnosti. Nic jiného. Nevím, jestli někoho v této zemi zajímá, jestli bude ministrem kultury jakýsi Staněk nebo jakýsi Šmarda. Jak říkávala moje babička: Chleba proto lacinější nebude. A asi ani Národní galerie ne.

Jedno jednání bylo odloženo, další nepřineslo žádný posun. Vůbec nechápu, co by mohlo být obsahem takových schůzek, když je všechno jasné. Všichni vědí, že prezident stanovisko nezmění a Andrej Babiš si to nebude žádnou kompetenční žalobou vynucovat, takže jde jen o to, jestli budou sociální demokraté za kašpary, nebo za velké kašpary, nic jiného není ve hře.

Trapné mi přijde jenom to, jak je prostřednictvím médií národ udržován v jakémsi napětí. Politologové řeší varianty, opozice hřímá, sociální demokraté jsou den ode dne frustrovanější, Andrej Babiš je v klidu a aligátor si užívá posledních chvil, kdy se mu ještě ony vychvalované čelisti otevřou. Doporučuji raději sledovat tažení našich tenistek ve Wimbledonu, je to dramatičtější a daleko kulturnější podívaná. Navíc se na ty naše nohaté holky kouká výrazně lépe, než na politikou opotřebované a lumpárnami zkažené politiky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Turner | čtvrtek 4.7.2019 18:05 | karma článku: 40,93 | přečteno: 4414x
  • Další články autora

Jiří Turner

Je Země plochá nebo dutá?

15.5.2024 v 8:16 | Karma: 16,61

Jiří Turner

Respektujte můj názor!

7.5.2024 v 10:36 | Karma: 19,78

Jiří Turner

O mrtvých jen dobře?

26.4.2024 v 9:39 | Karma: 23,02