Co se nám söröš do Babische!

Když je politik, populista či demagog - nedajbože to všechno v jedné osobě - v úzkých, tak se doporučuje vytáhnout kartu žaludského esa s obrázkem George Sorose, který aktuální protibabišovské demonstrace prý organizuje a platí. 

Je obecně osvědčenou a uznávanou metodou, jak zdiskreditovat nějaké hnutí, nějakou ideu či aktivitu, očernit její představitele ze spojenectví s nějakou zavrženíhodnou osobou, která je podporuje nebo dokonce platí. Jelikož na opravdové ďábly a démony už tak mnoho lidí nevěří, je potřeba nasadit rohy, ocas a kopyta nějaké reálné osobě. 

Osobně bych ani neřekl, že je v tomto ohledu malý výběr, a tak se docela podivuji nad tím, kdo se tím čertem také stal. George Soros, multimiliardář, finančník a filantrop židovsko-maďarského původu měl našlápnuto ke svatořečení, ale přišla migrační krize, a ten neznaboh, počal podporovat  kromě romských dětí v Evropě, černoušků v Africe,  sociálně slabých studentů na všech kontinentech a humanitárních organizací i běžence. A padla kosa na kámen. 

Najednou byl z filantropa podvodník, který zbohatl neeticky či snad dokonce metodami na hraně zákona, někdo se zhrozil, že podporoval v amerických volbách demokratickou kandidátku proti Donaldu Trumpovi a na druhé straně zeměkoule mu "přišili", že podporuje demokratická hnutí v postsovětských státech. Izraelci, kteří ho léta velebili, náhle zjistili, že podporuje vzdělání nejen židovských, ale, Hospodine netrestej mě, i palestinských dětí. 

Je zajímavé, že Soros právě v problematice migrace zastával (a asi stále zastává) poměrně pragmatická stanoviska, jen prostě deklaruje, že je nutno oddělovat systémová protiimigrační opatření od humanitárního postoje jednotlivce nebo organizace, který by měl v souladu s křesťanskými, židovskými, evropskými a obecně humanistickými postoji bránit někomu nechat druhého umřít hlady nebo se utopit v moři. Tento "dekadentní" postoj mu, darebákovi, asi mnoho lidí včetně politiků nemůže zapomenout. 

Tak tenhle Soros, který se staví proti Trumpovi, Orbánovi, Putinovi, Si Ťin-pchingovi, Le Pennové a jiným "dobrodějcům" tohoto světa, a který podle Roberta Fica podporoval ony nehorázné změny na slovenské politické scéně, které nejdříve vynesly na prezidentský post Kisku, pak zapříčinily pád vlády a nakonec stvořily Čaputovou, tak tenhle Soros podporuje prý i protibabišovské hnutí u nás. Takový je to lotr. V této souvislosti mi přijde neobyčejně pikantní tvrzení některých podporovatelů Andreje Babiše, jak takto svým podnikáním v minulosti zkompromitovaný člověk může podporovat toho našeho československého "filantropa". Hanba Soros!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Turner | středa 26.6.2019 11:04 | karma článku: 23,80 | přečteno: 697x
  • Další články autora

Jiří Turner

Respektujte můj názor!

7.5.2024 v 10:36 | Karma: 17,57

Jiří Turner

O mrtvých jen dobře?

26.4.2024 v 9:39 | Karma: 22,69

Jiří Turner

Křtili Spiknutí

18.4.2024 v 11:58 | Karma: 28,27