Co s muži, kteří neumí střílet?

Máme problém: Po zániku ZVS je tu společenská třída „nestřelců“ a vedle střelců, kteří střílet umí a chtějí, jsou i ti, co umí a nechtějí. Nejsme připraveni na válku ani na migraci, zoufali si v PS PČR Ondráček, Volný a Černochová

Na půdě Poslanecké sněmovny tak vzniká napříč politickým spektrem (KSČM, SPD, ODS) pracovní skupina, která bude tento závažný společensko-bezpečnostní problém řešit, a už v prvotní diskusi se počala také řešení rýsovat. Poslanec Ondráček přišel s nápadem, že by pro občany České republiky mohla být zřízena střelecká příprava. Zhlédl jsem projevy výše uvedených poslanců a poslankyně téměř s dojetím, a hlavně s pocitem určitého uklidnění, že i v těchto pohnutých časech jsou u nás politici, kteří nezapomínají na naši bezpečnost a obranyschopnost.

Napadlo mě přitom, že se politikové z oné „střelecké skupiny“ (možná budoucího speciálního sněmovního výboru) drží příliš při zemi. Proč se rovnou nevrátit k prezenční vojenské službě. Jako její absolvent dobře vím, že střelba není vše, že se za ty dva roky (Turner téměř za tři) mladí mužové naučili mnoho užitečných věcí, a to nejen z hlediska obrany vlasti, ale byl to i zásadní příspěvek do osobnostního rozvoje každého muže. Jako alternativu bych pak doporučoval (poslanec Ondráček by mi dal jistě zapravdu) službu u pohotovostního pluku (bohužel už ne SNB, ale jen Policie ČR), kde by se mohl mladý muž zocelit zcela komplexně.

Paní Černochovou, známou to střelkyni (ze všeho a do všeho) by zase jistě potěšil i nápad vojenského výcviku žen. V rámci rovnoprávnosti a genderové vyváženosti by to mělo být, když ne povinné, tak alespoň doporučené, jako na příklad v Izraeli. Všichni přeci dobře víme, že nás s tímto státem nespojuje podobná situace covidová, ale i bezpečnostní. Jsme, stejně jako Izrael, malým státem obklopeným nepřátelskými mocnostmi. Někteří z nás to možná ani nevědí a mnozí si vůbec nechtějí připustit, jak na tom vlastně jsme.

Nesousedíme sice s proradným Egyptem, rozvrácenou Sýrií, nevypočitatelným Jordánskem a zavilým   Libanonem, nemáme na vlastním území téměř žádné Palestince a neohrožují nás mocnosti jako Turecko nebo Írán, ale co revanšistické Německo? Nebudeme muset opět bojovat s Polskem o Těšínsko? Nedělá si na nás zálusk Rakousko, které touží obnovit mocnářství? Není po nástupu Čaputové nebezpečné i Slovensko (ještě že tam jsou ti kotlebovci)? Nebude se nám chtít pomstít Ukrajina za někdejší anexi „Zakarpatie“? A hlavně, neobrátí se proti nám, když nebudeme mít na to, abychom platili 2% z HDP na zbrojení, i NATO?

Vedle nebezpečí, které představují naši sousedé a tak zvaní spojenci, je tu však ještě nepřítel daleko nebezpečnější. Kolem nás se formují islámské hordy mající jediný cíl: Islamizaci Evropy. Číhají a nenápadně aktivují již na starém kontinentu žijící muslimy a čekají na příležitost, kdy svůj pekelný plán budou moci uskutečnit. Vyčkávají, až poleví naše bdělost, zvítězí odpůrci militarizace společnosti, která se tak stane bezbrannou. Střelecky zdatný našinec je totiž noční můrou všech islamistů a tím i dosavadní překážkou toho, že se zatím držíme.  

Na nic z toho však řadový občan asi příliš nemyslí (čest výjimkám například z řad příznivců SPD). Zabýváme se takovými pofiderními záležitostmi, jako je vlastní zdraví, přemýšlíme, jestli nás v důsledku pandemie nevyhodí z práce nebo jestli nebudeme muset zrušit naše živnosti. Jsou dokonce i tací, kteří místo na bezpečnost myslí na to, že nemohou do divadla, na koncert, na fotbal nebo na výstavu. Latentní pacifismus se šíří jako mor.  Stále není zavedena branná výchova na školách a už vůbec není ani podchycena zmíněná vojenská příprava žen, paní Černochová je v tomto směru zářnou výjimkou (má prý doma legálně držený minomet).

Vedle pacifismu latentního, který je důsledkem spíše nízké uvědomělosti, existuje ovšem i pacifismus radikální, a řeknu vám, že to je pěkné svinstvo. Jsou mezi námi tací, kteří zpochybňují nákupy konvenčních zbraní (dokonce i v době, kdy byl moudře enormně navýšen státní rozpočet) a dokonce požadují zpřísnění pravidel pro vlastnění zbraní. S takovými bychom však měli rázně zatočit a pacifismus postavit mimo zákon. Mohlo by to být ve stejný okamžik, kdyby se stala vojenská příprava povinnou.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stastne-pondeli-poslanci-resili-co-s-muzi-kteri-uz-neumi-strilet-124595

Poznámka (zejména) pro voliče a sympatizanty SPD: Tento článek je satira

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Turner | pondělí 19.10.2020 10:07 | karma článku: 15,65 | přečteno: 891x
  • Další články autora

Jiří Turner

Je Země plochá nebo dutá?

15.5.2024 v 8:16 | Karma: 16,36

Jiří Turner

Respektujte můj názor!

7.5.2024 v 10:36 | Karma: 19,78

Jiří Turner

O mrtvých jen dobře?

26.4.2024 v 9:39 | Karma: 23,02