Byl Krakonoš komunistickým prominentem?

Byl. A pokud připustíme jeho existenci, stále je, neboť je zjevně postavou nesmrtelnou, a to nejen díky panu Peterkovi. Jeho levicová orientace je jasná, stejně jako je absurdní, že by byl Krakonošem všech, kdo navštíví Krkonoše.

Jaké hodnoty Krakonoš vyznává je jasné. Jeho postoje mají jednoznačně třídní charakter, vzpomeňme, jak tvrdě vystupoval proti rodící se německo - české buržoazii (jakési předchůdkyni mladoboleslavské Škody) a používal k tomu prostředky vysloveně nesportovní, jako jsou čáry, kouzla, ale i infiltraci do domácnosti podnikatele Trautenberka, a to ani nemluvím o spolupráci s často nasazovaným informátorem s krycím jménem „Sojka“.

Ptám se: Jak by mohl Krakonoš posléze (to už byli Kuba, Anče i hajnej dávno po smrti a o budování lyžařských resortů snili jejich pravnuci), v období hluboké totality klidně chodit po Krkonoších, spouštět tu mlhu, tu vítr, tu déšť, když na ovlivňování těchto povětrnostních jevů měl, jak známo, patent někdo úplně jiný? Jak mohl být beztrestně zpodobňován na reklamních a upomínkových předmětech, tedy v podstatě podnikat v době, kdy to bylo zcela zapovězeno i Mološi Zemanovi a Václavu Klausovi, kteří museli protrpět ponižující zaměstnanecký poměr v Prognostickém ústavu ČSAV.

Úplně absurdní je pak tvrdit, že by mohl Krakonoš vyznávat nějaké křesťanské hodnoty. To je přeci úplný nesmysl. Krakonoš je z podstaty věci bytost pohanská, naprosto nezapadající do struktury žádného monoteistického náboženství a tím méně do jakýchkoli katolických principů.  Dalo by se dokonce říci, že jeho aktivity jsou vysloveně bezbožné. To také pochopitelně hrálo do karet komunistickému režimu, který jeho prostřednictvím bojoval v oblasti severovýchodních Čech proti klerikálním náladám obyvatelstva.

Bylo by také zajímavé zjistit, jaký má Krakonoš názor na migrační krizi a naše členství v Evropské unii. Vzhledem k tomu, že jsou obecně známy jeho nadstandardní vztahy s německým kolegou Rübezahlem, dá se předpokládat, že společně s ostatními vládci evropských horstev Unii podporuje a migrace mu nevadí, protože dobře víme, že migranti obyčejně nepřekračují nadmořskou výšku 500 m. n. m. (vyjma migranta horského), kde obvykle začíná působení evropských „Krakonošů“.

Z výše uvedeného mi přijde Krakonoš jako kandidát na prezidenta České republiky zcela nevhodný. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Turner | středa 5.4.2017 11:33 | karma článku: 15,84 | přečteno: 782x
  • Další články autora

Jiří Turner

Respektujte můj názor!

7.5.2024 v 10:36 | Karma: 17,08

Jiří Turner

O mrtvých jen dobře?

26.4.2024 v 9:39 | Karma: 22,69

Jiří Turner

Křtili Spiknutí

18.4.2024 v 11:58 | Karma: 28,27