Žensky só teroristke!

Blog o tym, co je to na Hané ohlíková stopa, jak vepadá hanácky mochýto a skazke stréce Jarina cestovatele

...

Začno tó "ohlíkovó stopó" 
Motal se stréc Jarin večír z hospode a měl trošečko draka, jak vepil čtvrtke režný a štere piva. Abe nevzbodil Eliško, šil dom zezado přes zehrádko, ale tam si děcka večer dělale ohynek a opikale buřte. Jarin to potmě neviděl, počlampal přes ohniště jak kolér a omatlal si bote ohlíkama. Pak vlezl do baráko přes zadni dvirka, skopnol na chodbě štoklátko a to svó Eliško vzbodil. A měla na niho hobo, že se plance po celym domě a všode za sebó nechává ohlíkovó stopo!

...

Stréc Jarin bel v litě na vakacích o móřa 
Jak se vrátil, tak povidal, že tam pré ledi všode pijó nejaký mochýto: Takovó poblbló vodo ze zelenyma léstkama. A un že be to nepil ani za nic! A pak dodal: "Me o nás na Hané máme take mochýto! To kdež nekemo vlitnó do piva moche!"

...

Un ten stréc Jarin bele o móřa v tym Turecko solimánskym.
A tož mo řikala jeho milovaná Eliška, že de s kamarádkó cosek kópit, a že muže jit s něma. Bela tam celá taková olec, kde se te turisticky zgarbe a blbostě prodávale. Na začátko olece bel domek a tam o svyho kvelbo stál nejaké torecké pantáta a volal na ně, pré ať dó k nimo do magacíne, že jim šecko prodá, co bodó potřebovat. Mlovil na ně ruske, Jarin mlovil hanácke a perfektně si hneď rozoměle. Ale milá Eliška řekla, že dó dál do ty olece a podivajó se, co tam v tech obchudkách majó. A tak mosel Jarin jit se ženskyma. Kdež nakópile, strčele mo plny taške, ať de dom a odnese je. Že one si eště bodó zkóšet nejaky hadyrke. Nese Jarin taške do hotelo a ten chlápek na krajo olece na niho volá: "Co ste ně to odlale? Dek to šecko sem vám muhl prodat já a nemosele ste se tahat po cely olece!" Jarin krčí ramena: "To ne já, to žensky" A tak ten pantáta torecké mává, ať de k nimo do kvelbo aspoň na čaj. Só ovnitř v chládko, pijó čaj, stréc Jarin si nakonec i čmódivko zapálí. Pohoda, klidek... A v tym momento torecké pantáta řiká: "Žensky só teroristke!"

...

...

 

 

Autor: Marek Trizuljak | středa 2.10.2019 8:56 | karma článku: 27,16 | přečteno: 2071x