Vnitřní muka televizního redaktora

Než utrpení mladého Werthera, tisíckrát horší jsou vnitřní muka mladého televizního redaktora (ovšemže i starého, ostříleného). A stejně tak všech moudrých, sympatických televizních redaktorek, abych zůstal vyvážený.

Kompletně celý programově redakční tým strádá a má vnitřní muka z nedostatku katastrofických zpráv. Proto se musí stůj co stůj hned vedle utrpení lidí ve válkách přimíchat tornáda na Floridě, hrozba tsunami v Tichém oceánu, nactiutrhačné spílání některému z ministrů a citové drásání seniorů "odborně motivovanými" půtkami ohledně výše důchodů... Bad news, good news, žejo. Samozřejmě nesmí chybět tradiční, velmi osvědčený migrostraš a covidostraš. Zpravodajský kanál tím pádem velmi připomíná neutuchající hysterický záchvat.
Ale vážení přátelé, ani to nestačí! Proto se vytáhne zvěst o lavinové pohromě před 70 lety v rakouských Alpách! Dokonce s debatou, v níž přizvaný odborník sáhodlouze líčí, jaké to bylo před sedmdesáti lety ničivé a hrozné.
.
Každá pohádka - i horory od bratří Grimmů - však musí mít nějaké šťastné vyústění. Proto se jako záblesk nebeského blaha vmáčkne mezi pohromy útlocitná starost o občana a jeho dobro. Například pojednání o vývoji cen na začátku roku. Přizvaný ekonomický expert zazáří pozitivním myšlením a talentem přímo básnickým. Zjeví se další duchovní hlubina hodná světového ocenění: Prý je třeba "povzbudit nákupní apetit spotřebitele".
No dobře, ať si to tak mají, když si myslí, že nejvyšší štěstí a blaho pro duši člověka je "povzbudit jeho spotřebitelský apetit". Pak je ale i z ryze pragmatického pohledu škoda, že nepochopili základní věc:
Když už nakrásně chcete národ pozitivně naladit, aby se šťastně a radostně pustil do nakupování, nemůžete ho ve zpravodajství od rána do večera systematicky děsit. To se navzájem vylučuje.

...

...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | čtvrtek 11.1.2024 15:33 | karma článku: 24,59 | přečteno: 637x