Václav Havel měl rád absurdní divadlo

Zanedlouho budeme vzpomínat 10. výročí loučení s Václavem Havlem. Myslím, že jemu osobně by udělalo radost, kdybychom měli do toho výročí novou, normální demokratickou vládu. Dáme to!

...

Absurdní divadlo č. 1
Snad až dnes poprvé se zjevila zpráva, že pan prezident je "fully vaccinated". Dosud se tato strategická informace tajila. Patrně proto, že ta "správná cílová skupina", která je náchylná věřit propagandě proti očkování je zároveň velmi podobná skupině oddaně podporující pana Zemana. Jen si představte, jaké zmatení by takový pozitivní prezidentský vzor způsobil v jejich mysli! :-D
Aby bylo jasno, jsem velmi rád, že právě trojí vakcinace uchránila našeho pana prezidenta před iracionálním, zdivočele nezodpovědným chováním vzácného personálu prezidentské kanceláře. Pane prezidente, přeji Vám plné zdraví a vše dobré.

 

Absurdní divadlo č. 2
Je jím spanilá jízda z vojenské nemocnice do Lán a z Lán zpět do vojenské nemocnice. Kde je úcta k prezidentskému úřadu, jíž přísluší uměřenost a vyhýbání se podobné překotnosti?

 

Absurdní divadlo č. 3
Máme před sebou zcela nebývalou vyhlídku být první zemí na světě, jíž by se mohl zdařit famózní digitální úspěch v podobě jmenování premiéra online. Takový světový primát bychom si neměli nechat ujít.

 

Absurdní divadlo č. 4
Jenomže paní Hygiena se rozhodla, že nám tento světový primát pokazí. Trvá na důsledné izolaci. Což by asi znamenalo, že jak pan prezident, tak pan dizajnový premiér Fiala, pardon dezignovaný, by byli uzavření v bezinfekčních kukaních z plexiskla. MOC SE PŘIMLOUVÁM, ABY TAKOVÝ PŘENOS BYL VYSÍLÁN ONLINE DO CELÉHO SVĚTA, protože to by byl asi na několik století nepřekonatelný streaming. Učiněný dreaming jak rádi slyší soudruzi z Kremlu, jimž anglikanizmy zní v uchu jako rajská hudba.

 

č. 5
Národ se tedy může těšit na štěstí, že bude mít novou vládu ještě před Vánocemi. Bylo by to krásné a Václav Havel by z toho určitě měl radost.

Absurdní divadlo č. 6
O předvánočních slevách v nákupních centrech si vzhledem k inflaci můžeme nechat zdát růžové sny.

Ale nechtěl bych si z toho moc dělat šprťouchlata, když si představím, jak si budou pánové Babiš a Fiala předávat horkou bramboru situace v naší zemi. Akcelerující epidemie, hrozící kolaps nemocnic, nouzový stav, černá díra ve státním rozpočtu, atd. To není žádné divadlo, ale reálná věc, kterou jako občané neseme na zádech společně. Hádat se mezi sebou a dělit na vzájemně válčící "Tábory" by byla největší idiocie.
Bude to těžké, ale dáme to.
Žijeme v krásné zemi

...

...

...
 

 

 

 

.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | pátek 26.11.2021 20:44 | karma článku: 19,82 | přečteno: 449x