V plechový boudě prodávaj ''fšecko''

Je to učiněný roh hojnosti. Mírou délky regálů je nedohledno a na výšku jsou jako činžovní domy stavěné v duchu socialistického realizmu, tedy nejméně tři až pět pater.

Tak jsem dnes byl - proti všem svým zásadám - v takové té obří plechové boudě, kde prodávají "fšecko". Mají tam nádherné, asi tak osmdesátimetrové regály a v nich nejméně stotisíc druhů šroubků a vrutů, které nepotřebuji a nikdy potřebovat nebudu. Zatímco ten jeden přesný druh, který sháním, prostě nenajdu. Možná tam někde je, asi jako Peroutkův článek, vpravo dole... nebo vlevo nahoře? Ale spíše si myslím, že tam hledaný šroubek fakt není.
Podobnou zkušenost zažijete i s jinými věcmi, které hledáte, protože je potřebujete. Ovšem, pokud jste náhodou nepřišli plenit cokoliv, co vám momentálně padne do oka, abyste potom doma zjistili, že ani jednu z těch zářných komodit nepotřebujete. Můžete si například koupit dvě tuby lepidla, (které jste koupit neplánovali), protože za odměnu vám k nim dají ZDARMA čisticí prostředek.

Prodavači jsou jako bludičky v bažinách prakticky neviditelní nebo přinejlepším poloprůsvitní. Mihnou se kdesi v dálce, ale když se tím směrem vydáte, nikdo tam není: byl to přelud. Kdyby se vám přeci jenom podařilo někoho z personálu odchytit, tak vám geniálně poradí: "Jo, šroubky? Jasně, támhle v tom velkým regálu, tam si to najděte..." 
 

Když se nakonec z plechové boudy se slzičkou v oku odporoučíte (opustit roh hojnosti rovná se ztráta štěstí), útěchu vám dá přívětivý vzkaz nalepený na dveřích: UŽ ODCHÁZÍTE? NEVADÍ, MŮŽEME ZŮSTAT PŘÁTELI NA FACEBOOKU!

 

......

.......

Autor: Marek Trizuljak | úterý 26.6.2018 21:31 | karma článku: 15,74 | přečteno: 639x