V našich vztazích s Ruskem ze blýská na lepší časy

Vlastně už dvojí vrbětický záblesk neboli "tuplovaný vrbětičák" vnesl nové světlo do příslovečně rovných a nadmíru vyvážených vzájemných vztahů.

...

Motto: Doporučená četba je Král Lávra od Karla Havlíčka Borovského
 

...

Více než nezaručeně zcela zaručenou zprávou od agentury Kukuška dikaja ptica je, že ruská věrchuška se velkodušně uvolila vyškrtnout nás ze seznamu nepřátel a znovu nás zavléct do houfce přátel nejsrdcovatějších. Pokud jim ovšem zaplatíme plnou náhradu výdajů spojených s vrbětickým ohňostrojem. Prostě, že zaplatíme veškerou tu zábavnou pyrotechniku a k tomu i cestovní výlohy ohňostrůjců vybavených spřátelenými moldavskými a tádžickými pasporty. Samosebou, že taky musíme povolit přítomnost nejméně 300 "pracovníků ambasády" v Praze a nejméně 500 otravných a třaskavých "příslušníků technického personálu".

---
Zkrátka, milánkové, uvědomte si, že takové "tradiční dlouholeté přátelství" má nedozírnou cenu, za niž musíte platit. A kdo chce mít takové "kvalitní přátele", musí být připraven pro ně kdykoliv přinášet oběti bez míry, žejo.

...

A hlavně si prý máme konečně zpacifikovat naše  "ohavně rusofobní" hokejisty," vždyť už soudruh Brežněv varoval na jaře roku 1969 rozzuřeným telefonátem Dubčeka, že prý co si to troufale dovolujeme porazit je v hokeji a pak ještě vítězství slavit...

...

...

Autor: Marek Trizuljak | pondělí 17.5.2021 23:59 | karma článku: 23,19 | přečteno: 696x