Rozdělená společnost?

Samotný fakt, že se společnost skládá z různých názorových skupin, stejně tak jako střety a soupeření mezi nimi, není ničím špatným. Je to přirozený jev.

...

Znovu a znovu ale přemýšlím, kde začíná patologie. Jak se společnost rozeštve a kdy přestaneme slyšet. Vakcíny a nezbytné restrikce jsou tvrdým prubířským kamenem.
...
Snad nejhorší je, že kromě viru nás ohrožuje další zákeřný protivník, a to z vnějšku. Země, která nás oficiálně označila jako ne-přátele. My jim o to jejich nepřátelství nestojíme, ať si ho strčí za klobouk. To oni se nám s ním vnucují horem-dolem. Odtamtud jde smrtelně chladná propaganda s cílem co nejvíc nás poškodit a rozeštvat. Odtamtud jde vypouštění otráveného mraku dezinformací.
Nestačí, že máme v naší zemi sami co dělat, abychom se domluvili a táhli v krizové situaci za jeden provaz. Ale pozor, nejde v žádném případě o laciné svalování veškeré viny na "nepřítele". Záleží velmi na nás samotných, jak se chováme. 

V zájmu přežití se budeme muset umět dohodnout mezi sebou. Nenechat se rozeštvat zvenčí. Chceš nás rozdělit, milý ne-příteli? Jdi s tím do háje, nedáme se!

...

...
V zájmu přežití si budeme muset určit hlavní rozlišovací kritéria. Když lidé umírají, má absolutní předost to, co pomáhá snížit počet úmrtí, co pomáhá zmírnit utrpení nemocných a enormní přetížení lékařů a zdravotníků.
...

"Pokud nebudete poslouchat dezinformátory a opravdu se zaměříte na situaci v nemocnicích, zjistíte, že ve vážném stavu je tam naprostá většina NEOČKOVANÝCH. Umírají neočkovaní. Pokud se na JIP náhodou dostane očkovaný, většinou se jedná o osobu s jiným závažným onemocněním nebo staršího člověka, který po očkování hůř tvoří protilátky." (z vyjádření od mé kamarádky, s nímž se velmi ztotožňuji)

...

...
Je třeba se očkovat, nosit respirátory, strpět karanténu nebo izolaci a raději dobrovolně omezit na čas vlastní pohyb, než se k tomu nechat nutit. Rozlišovacím kritériem je, zda najdeme cesty vedoucí k záchraně životů. Zda dokážeme umenšit vlastní nároky na "neomezenou svobodu" ve prospěch ochrany těch nejslabších a nejzranitelnějších. Jen solidární společnost toho bude schopná.
"Z této krize vyjdeme nejlépe, pokud z ní vyjdeme společně" (papež František)

Nesmyslné je navzájem se obviňovat kdo za co může. O to nejde. Jsem očkovaný, ale taky mám mezi příbuznými ty, kdo mají z očkování obavy. Nezačali jsme ale na sebe kvůli tomu nevražit a nehodláme se "pozabíjet" :-D  Máme se rádi.
 

...

Na závěr poetická nadsázka s fotografií a přáním:

...

Zlatá rybka ve výskoku nad vodou. Zkuste si přát něco pěkného, dobrého. Splní vám to...

--

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | středa 24.11.2021 21:56 | karma článku: 21,63 | přečteno: 607x