Nic nezhatí divoký temperament řidičů z Hané (májový fotoblog, exkluzivně z vikýře)

Zpozdilý a zcela neaktuální blog z května. Na naší První Avenue jsme konečně zřídili semafor, a to přímo u nájezdu do fatální šikany zvané Curva 2 (Zatáčka č. 2)

 

Bláhové naděje, že semaforem by se situace u nás mohla zlepšit, jsou okamžitě v prachu. Řidiči podráždění čekáním na senaforu se vřítí do poklidného intravilánu jako vosy rozzuřené tím, že jim kdosi šťouchal klackem do jejich domečku :-D

 

 

Doklad o neblahém chaosu na počátku května. Než byl nainstalován semafor, tak si klidně všichni poletovali, jak se jim zlíbilo. Hrdličky, traktory a cyklisty nevyjímaje

 

Typická situace v temné době PŘED SEMAFOREM. Všichni si anarchisticky dělají, co se jim zachce

 

 

Vlaštovky si taky poletují, jak se jim zachce. Za všechno může ta údajně svobodymilovná benevolence Evropské unie. Ale on se jistě někdo veleochotný najde, kdo by jejich nebezpečně volný pohyb omezil semaforem.

 

Je velmi dobře, že cyklisté začali s jim vrozenou dicsiplinou jezdit synchronizovaně už před novátorským zavedením semaforů.

 

Jen zdánlivá ranní idyla na První Avenue. Ve skutečnosti je to další existenční drama. Ve skutečnosti řidič dodávky, který je na všechno sám, si v duchu říká: Já bych do toho kopl!

 

Jen traktorista (básník Jan) rebeluje. Okázale ignoruje komunikaci regulovanou semaforem a jezdí vesle oklikou za humny

 

 

Poetika na naší První Avenue však nikdy nechybí: Semfor sem, semafor tam, provazochodci a provazochodkyně mají své autonomní dráhy.

 

 

 

 

...................................................................................................................................

 

     

     

 

 

 

.....

 

    

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | neděle 27.5.2018 21:50 | karma článku: 16,58 | přečteno: 525x