Je třeba na to jít od lesa, nejlépe jako pan Hřib

Vlastně naopak: je třeba na to jít do lesa. Pokud možno za svítání. Ale vlítnout tam příliš brzy, ještě potmě, je kontraproduktivní. Davy konkurentů jsou vám v patách a seberou i to, co jste neviděli. 

...

...

...

Dálkový pohled teleobjektivem na Olomouc, s věžemi katedrály svatého Václava (to už s předstihem k jeho svátku 28. září)

...

Když potom slunce do lesa zasvítí jako reflektor, stojí to za to

...

...

...

 

...

...

...

...

...

...

Na závěr recept, čímž přecházím do kategorie tzv. fůůůůd blogu. Hříbky rozkrojíte na půlky a nakladete na plech vymazaný máslem. Nasypete na ně sůl a čerstvě mletý pepř. Se solí a pepřem můžete nakládat velkoryse. Pak hříbky pečete v troubě, až začnou zlátnout. Zalijete je hojně smetanou ke šlehání a ještě znovu důkladně zapečete. Je to neskutečná dobrota.
(Fotografie pocházejí z neladného tvůrčího doupěte recidivujícího pachatele blogu. A kupodivu na ně lze kliknout)

...

...

Finále

 

...

Autor: Marek Trizuljak | pátek 27.9.2019 16:47 | karma článku: 21,72 | přečteno: 648x