Hermana s Horáčkem na pranýř a seřezat bambusovou holí

"Tak voni nás chtěj potrestat, paní Müllerová!" ... "No, cože se tak rozpálili do ruda? Že by se jim tam potácel vožralej feldkurát Katz po náměstí Nebeskýho klidu a hulákal pochod maršálka Radetzkýho?"

 

"To asi ne, spíš je chytla závist pro ten kufr plnej medajlí pro pana Bradyho, kterýho prej nikdo nikdy neviděl a nikdo ho nezná. Jestlipak von vůbec existuje? To je právě ta naše "dvojtvářnost", že bohapustě sypeme metály 'panu Nikomu', zatímco obětavé kormidelníky Velkého Bratrského národa ne a ne pořádně uctít!"
"Dobře, ať to bylo cokoliv, ale voni nás teď potrestaj!"
"No tak, paní Müllerová, co bychom se báli, vždyť kající depeše Chrabré čtyřky poslaná štandopéde, ta nám zajistí stovky náměstí Nebeskýho klidu rozesetých všude po kvetoucí Čechii. A to vám bude takovej nebeskej klídek, úplně to vidím!"
"Jo, ale když voni se tvářej, že nám to fakt nedarujou! Teda, že nám nedarujou ty milýJardovy investice. A to by mi bylo moc líto. Sice nevím, co to ten juan je, ale zní to svůdně..."
"Neblázněte, ženská, nezapomeňte, že naši Vybraně Nejlepší vůdcové lidu ke grošíku na kampaň přijdou, to mi věřte! Podle morální teologie feldkuráta Katze je vazalskej groš mnohem ušlechtilejší, když je dost velkej!"
"Já se i tak bojím... Co když nás budou chtít všechny seřezat bambusovejma rákoskama za demokratického dohledu naší policie?"
"Když mně se zdálo, že k tomu povídání už chybí jen polepšenej hříšník. Pak tedy Brady zpátky do Kanady, ať nám tady nepobuřuje náš hodnej lid. Bdělí ministři vnitra i vnějšku rozbijí svým zčistajasna pravdivým svědectvím celé to zákeřné antidemokratické spiknutí. Vsadíme všecky "pučisty", Hermany a Horáčky do želez a pošleme je k polepšení na východ."
.............................................................
"Anebo... víte co, paní Müllerová? My potrestáme je! Nebudem vod nich brát ty jejich nóbl fajnový šunty, ať si je nechaj! A pošleme jim naše - Jimvěrné hochy, aby si tam užili do sytosti upřímného, bratrského nedvojtvářného chování.

............................................................    
 

 

Autor: Marek Trizuljak | pondělí 31.10.2016 15:40 | karma článku: 25,80 | přečteno: 1760x