Antimonopolní úřad se klidně může zrušit

Mohlo by se to zavřít hned, soudě podle slov šéfstva úřadu. V Česku je prý vše v pořádku, neexistuje žádné důvodné podezření o čemkoliv nekalém, údajně nepřišla ani žádná podání od občanů! :-D Není tedy sebemenší důvod konat.

...
1/ Úřad, který nemá sebemenší důvod konat, je zbytečný. Ideální stav. V naší bezchybně fungující zemi se můžou všechny podobné úřady zavřít. Stát ušetří a rozpočet bude zachráněn.
(Údajně však přeci jenom v tom "ÚPROKOHOS" tak trošičku pracovali a vytvořili pro vládu rozbor týkající se roku 2023. Obsah je však tajnější, než zprávy BIS. Nesmí se zveřejnit, prý aby se nepoškodilo idylické tržní prostředí v naší zemi.)

2/ Nějak podobně si dělal bžundu při rozhovoru v televizi předseda svazu potravinotvůrců. Podle něj měli lidé v naší zemi zodpovědně šetřit už před rokem 2019. Díky čemuž by jim dnes nechyběly peníze na ony "trošičku dražší" potraviny. Tento pán asi neví, jak moc jsou lidé v naší zemi zodpovědní: nenakupují zbytečně a neplýtvají, šetří... Finanční úspory právě díky tomu rostly i v době po zmíněném r. 2019. 

3/ Pochválit jistě můžeme naši snaživou televizi. Dává si neuvěřitelnou práci, aby sypala na občany negativní zprávy ze všech světových stran. A když zrovna nikde nic nevybouchlo, nebyly sopky a tsunami, ani tornáda, hurikány a zběsilý nápor asi tří migrantů za týden, vzpomenou si v redakci na tu či onu tragédii před x desítkami let a celý den ji rozebírají.
Strašení, šíření pocitů ohrožení a neklidu skrze televizní zprávy je velmi užitečné. Občany to vede k ještě větší zodpovědnosti, pročež ještě méně nakupují. Chvála naší milované televizi za tak vzácný příspěvek k protiinflačnímu snažení celé společnosti!

4/ Plytká mysl, pokleslá ekonomika. Po nedávném morálním vydírání (aby prý lidé okamžitě začali nakupovat, jinak začnou krachovat výrobci a tím poklesne naše ekonomika) vytáhl do boje i Statistický úřad zveřejněním zprávy, že "zájem občanů o nákupy i nadále klesá". Na což milá televize navázala cyklem dojemně empatických diskusí na téma, co s nebohým vystrašeným občanem a jak ho přimět, aby se stůj co stůj roznakupoval aspoň na Vánoce. 
Budu se opakovat: znovu poprosím milé spoluobčany, aby ani na tento estrádní trik neskočili. Pak možná někoho opravdu napadne dál ceny nezvyšovat. 
...
(Hlavním žánrem povídání je i v tomto případě totálně blbá a nejapná nadsázka)

...

Něžný přídavek - adventní okno

...

...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Trizuljak | čtvrtek 7.12.2023 17:31 | karma článku: 30,06 | přečteno: 840x