Adventní pohádka, která se v Česku nemůže přihodit

"Doprkvančic! Že to musel ten blbec postavit tak blízko!" nadává postarší pán na parkovišti u obchoďáku. Má píchlý kolo, klečí a snaží se dostat pod auto zvedák.

"Moment", řekne někdo za ním, "hned s tím odjedu!"
"No, už aby to bylo", brblá ten první.
"Pardon, fakt jsem to postavil idiotsky, moc se omlouvám. To víte, shon před svátky."
"A co mám říkat já? Taky jsem v jednom kole a teď ještě tohle", kopne vztekle do prázdné pneumatiky.
Druhý pán odjede a zaparkuje o kousek dál. Pak se vrátí a nese pracovní rukavice. "Aspoň tohle si půjčte a počkejte, pomůžu Vám."
"Jste hodnej, to jsem teda nečekal. A já Vám tady nadávám. Promiňte, to všechno ten blbej chvat... Prej svátky pokoje a míru... A to mám ještě stát frontu na kapra, sakulentská němá tvář!"
Společně mají kolo za chvilku vyměněné a mezitím spolu prohodí pár slov. Ten první říká: "Moc díky, jste fakt slušňák. Omlouvám se za to špačkování. Ona je teď taková blbá doba, lidi si nadávaj a nikdo si nikoho ani nevšimne, natož aby pomohl."
Druhý řekne: "Vidíte, ani jsem se Vám nepředstavil, Ota Mádl jméno mé. Pěkný svátky!"
"Je mi ctí, já jsem ňákej Franta Mohelka. Až se potkáme příště, stavíme se aspoň na kafe, co říkáte? Dnes už to nestíhám, doma čeká vnuk. Musíme dát spolu kapra do vany a on tam potom bude stát jak uhranutej. Vloni málem za ním vlezl do vody! Tak nashledanou, taky Vám přeju příjemný svátky. Hlavně klid a pohodu".
Pánové se rozloučí, každý odjíždí svým směrem. Ota Mádl přemítá... "Nejdříve vypadal pěkně nakrklej a nakonec se ukázal jako docela fajn chlápek. Ale moment, Franta Mohelka, to je mi nějaký povědomý... Jejda, není to ten František Mohelka, co mi už tak dlouho pije krev svými pravdoláskařskými blogy?"
Panu Mohelkovi se taky honí v hlavě příhoda z parkoviště: "Takhle postavit auto natěsno, to mě teda naštval! Ale pak to napravil a vyklubal se z něj docela sympaťák. S tím se člověk hned nesetká, aby mu někdo cizí tak ochotně pomohl. Jak říkal to jméno? Ota Mádl? Jen jestli von to není ten otravnej troll, Ota M., co mi v diskusích spílá do sluníčkářů a dobroserů. A já blbec jsem mu řekl jméno, teď mu to asi docvakne. Tak teda hezký Vánoce!"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Jakákoliv podobnost jmen se skutečnými postavami je náhodná a neúmyslná

Autor: Marek Trizuljak | pátek 16.12.2016 11:56 | karma článku: 20,73 | přečteno: 723x