Pražáci, naletíte populistům na rybí polévku a kubu?

Na vánočním trhu na Staroměstském náměstí rozmístily své stánky i naše parlamentní partaje a jejich nejvyšší hodnostáři tam častovali Pražáky polévkou, houbovým kubou a širokými úsměvy.

Televize přinesly reportáže, kde se předváděli šéfové populistických partají Babiš, copatý Pirát Ivan Bartoš aj., naléváním rybí polévky Pražanům. Mezi kterými nebylo vidět bezdomovce nebo chudinu, ale dobře vypadající středostavovské měšťany „hladovějící“ po levném pohoštění. Prostě potenciální voliče populistických stran, ať již vládních, nebo i „opozičních“.

Mě to, bohužel, připomnělo podobné hoštění Pražanů 15. března 1939 horkým „eintopfem“ z polních kuchyní nacistických okupantů. Pražanům to nijak nevadilo a spokojeně hltali teplý blaf, jen když byl zadarmo.

Mohu o tom mluvit podle své zkušenosti. Jako pětiletý kluk jsem 15. března 1939 ráno stál před naším domem v ulici „Karlovce“ ve Mšeně u Mělníka, které tehdy bylo pohraničním městečkem na hranicích tzv. 2. ČSR, a sledoval nekonečné nacistické hordy, směřující na Prahu. Přes okresní město Mělník od Liberce později projížděl na Prahu i sám Adolf Hitler.

To je moje zkušenost s chováním „českých vlastenců“ z řad stření třídy maloměšťáků, od zdola až nahoru, k lépe situované „dělnické“ aristokracii, úřednictvu, až po část tzv. „inteligence“.

Dnes je situace podobná, když tyto vrstvy opět podléhají populistické demagogii většiny zkorumpovaných parlamentních partají, Misesových tzv. „die Interessenparteien“.

Další vývoj dnešní parlamentní krize v politickém vývoji ČR nám ukáže, jsou-li Češi a zejména Pražáci, historií poučitelní, nebo budou opět jako tupé stádo poslouchat argumenty protřelých politiků a dávat jim své hlasy ve volbách všech stupňů.

Ale budiž, jak si ustelou, tak si potom „lehnou“!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Trinkewitz | úterý 25.12.2018 14:03 | karma článku: 34,48 | přečteno: 2293x