Jaký je rozdíl mezi Assádem a Porošinem, jaký mezi Putinem a Obamou

Jaký je rozdíl mezi syrským Assadem a kyjevským Porošinem, jaký mezi Putinem a Obamou?

Kolega bloger Tomáš Peszyňski nás dnes v blogu.idnes, v 19:53 - Džibuti, Syrie, Afghánistán – seznámil s tím, že USA veřejně podněcují a vyzbrojují protivládní povstalce v Syrii:

Zvětšuje se spolupráce mezi USA a umírněnými syrskými povstalci. Již 5 jednotek syrské opozice má ve své výzbroji americké protitankové rakety TOW. Další Syřané putují přes Turecko do Kataru, kde jim Američané poskytují výcvik.

Na politické frontě dosáhla syrská umírněná opozice velkého úspěchu, když ji americký senát uznal za oficiálního spojence USA v boji proti terorismu. Senát USA zmocnil ministra obrany k poskytnutí vybavení, zásob, výcviku a dalších služeb pro členy syrské opozice. Jak říkají senátoři, tato rezoluce má pomoci k vyzbrojení a vycvičení pečlivě vybraných částí syrské opozice, které jsou schopny ochránit Syřany před hroznými útoky Assadova režimu. Konkrétně to prohlásil demokratický (!) senátor Levin, který dlouhodobě podporuje americkou intervenci do Sýrie v podobě zřízení bezletových zón a omezené intervence.

To je u nás přijímáno jako bohulibá a meznárodně-právně korektní zahraniční politika USA.

Když Putin (který to popírá) údajně dělá totéž na Ukrajině, je prohlašován za dvojníka Hitlera a za hlavní hrozbu demokracii a světovému míru.

Může mi to někdo z našich politiků, politologů, zpravodajců a komentátorů, zarytých přátel USA a nepřátel Ruska, vysvětlit?

Autor: Zdeněk Trinkewitz | středa 28.5.2014 21:40 | karma článku: 32,10 | přečteno: 1196x