Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím toho moc o Sýrii, tudíž budu vycházet z premisy že píšete pravdu.

V tomto případě jsou (krom dalšího) dva obrovské rozdíly

1) USA neusilují o územní zisk

2) USA se přiklonilo na stranu konfliktu, zatímco Rusko ho uměle vyvolalo

.

Ještě jedna poznámka. Vy předpokládáte, že zastánci US lezou amíkům do zadku stejně jako Vy Rusům. Jenže to tak není. Dost zastánců amíků si je velice dobře vědomo, že US je arogantní, egoistický stát prosazující hlavně své zájmy a to ne vždy férovým způsobem. Ano, uznáváme že nejsou svatí. Třeba na příkladu Kuby se ukazuje jasná nespravedlnost a zhovadilost US. Ale obvykle je US na straně civilizovaného světa proti různému odpadu( kam já osobně řadím i lidi, kteří byli v Čechách před rokem 89 v managementu a pilně spolupracovali s tehdejším režimem)

1 0
možnosti
PB

ad1) když neusilují o územní zisk, tak proč se tak angažují ?  O co tedy usilují ?

ad2) proč se USA přikládní na stranu "rebelů" a kdo tedy uměle rozdmýchal Syrskou krizi v návaznosti na zcela očivině lživá tvrzení ameriské administrativy o použití zakázaných bojových látek proti opozici ? Co bylo cílem této kampaně ? 

.....mimo body 1,2, by mne zajímalo, jak Rusko "uměle" vyvolalo konflikt na Ukrajině.

0 1
možnosti
KB

Samozřejmě dobrý článek, USA podporovali a podporují nejen syrské teroristy, což je naprosto nepříustné vměšování do vnitřních záležitostí jiného státu...ale totéž dělali vLibyii, Kosovu, Srbsku a v Bosně. A v Chorvatsku také...pomáhali vyhnat srbskou menšinu ze Srbské krajiny. Takže je jejich neslýchanou drzostí rozčilovat se případně nad tím, že by povstalci proti kyjevským pučistům měli dostávat zbraně z Ruska.

3 1
možnosti
JR

J50a13r25a 92R37a73n67k

30. 5. 2014 7:42

Bosnian Genocide - Wikipedia, the free encyclopedia

en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_Genocide

0 0
možnosti

28. 5. 2014 22:57

Zapomněl jste se zmínit o sovětských, dneska ruských poradcích u Assada....

2 0
možnosti
Foto

Luboš Palata s Josefem Pazderkou a Jefimem Fištejnem Vám to vysvětlí určitě.

A moderátora bude dělat Martin Veselovský, který bude dbát na to, aby byly pokládány správné otázky, navíc je v uvedených novinářích je záruka, že budou správně odpovídat.

7 2
možnosti
MM

Nejsem obhájce americké politiky v Sýrii a rozhodně nepřirovnávám Putina k Hitlerovi, ale dávat vedle sebe Obamu s Putinem a Ukrajinu se Sýrií mi příjde dost ujetý. Ukrajina není Sýrie a Sýrie není Ukrajina - historie a širší sociální a politický kontext konfliktů v těchto dvou zemích jsou natolik odlišné, že dělat mezi ně jakékoliv rovnítko je prostě problém. Pokud vím, Kyjev nepoužil chemické zbraně proti svým ruskojazyčným obyvatelům, na Ukrajině nepůsobí krvelačné džihádistické milice zavádějící právo šaría a po Sýrii pro změnu neběhají američtí povstalci s úmyslem připojit část syrského území k USA.

11 1
možnosti
LB

Jsou dva rozdíly-Assádovi podal Obama ruku a potom ho podtrhl,na Ukrajině to napřed podtrhl a potom si možná podá ruku s Porošinem.

Proti Obamovi je dnes většina američanů a Putina většina rusů podporuje.

7 2
možnosti
JR

J15a23r75a 12R92a89n81k

28. 5. 2014 22:56

Libore, Vy zijete ve Statech? Mam pocit, ze toho moc o USA a jejich obyvatelich nevite, ne kazdy American je republikan;-)

1 0
možnosti