Bárta nás má za blbce

Před několika dny dal Vít Bárta–VV deníku E15 interwiev. Jakoby utrpěl amnézii a zapomněl na vývoj jeho strany od volebního roku 2010, opakuje beze změny tehdejší populisticky reformátorské sliby, které jemu a jeho VV přinesly křesla ve sněmovně a později i ve vládách Nečase a Kalouska.

Musím se kajícně přiznat, že jsem véčkařům také naletěl a dokonce jsem v jejich prospěch napsal na mém trinkewitz.blog.idnes.cz v osmi týdnech před volbami seriál osmi blogů, vyzývajících voliče, aby je volili.  

Nebylo to však jen z naivního entusiasmu. Jako česká odnož světového hnutí za přímou demokracii – WDDM, jejímž jsem aktivistou, jsme s VV navázali kontakt, nejprve prostřednictvím sl. Kočí. Zúčastnil jsem se i jejich programové konference v Praze a přednesl tam referát o hnutí a cílech přímé demokracie. S kolegou Polákem (emigrantem ve Švédsku) jsme jednali osobně s Radkem Johnem a sl. Kočí, kteří nás ujišťovali, že boj s dinosaury myslí zcela vážně a že v žádném případě nebudou spolupracovat s ODS. VV nám také poskytly rubriku na svých webových stránkách.

Jak to nakonec dopadlo, ví u nás dnes každý.  

A dnes má Bárta odvahu se opět zaříkávat přímou demokracií a slibovat co nemůže, a možná ani nemíní splnit. Jen pro naději, že by se VV mohly, „s odřenou hrudí“, znovu proplazit do parlamentu a snad i do vlády.

Divím se jen redakci deníku E15, že mu dala pro jeho demagogii prostor. Asi ho to hodně stálo.

Autor: Zdeněk Trinkewitz | úterý 9.4.2013 13:30 | karma článku: 17,82 | přečteno: 914x