Ostuda na jeruzálemském výlovu. Mengele z Izraele

Celkem vzato, nebyl doktor Mengele zase až tak zlý člověk. A teď, když už je dávno mrtvý, se to ukazuje víc a víc

            Výlov mrtvého moře patří ke známým atrakcím v jeruzalémském regionu. Sejdou se lidi, hraje muzika, baští se jídlo, ultraortodoxní židé předvádějí své tance.

            Prodejci tu jezdí z daleka, ze Samaří, z Galileje, z Golanských výšin, ba dokonce i ze Západního břehu Jordánu. Jenom farizejové z jeruzalémských synagog mezi nimi nejsou, říká se, že za to může jejich farizejství.

            Letos se ovšem stala taková zvláštní věc.

            Totiž z Mrtvého moře vylovili i Mengeleho.

            Ačkoliv se v jeho obličeji daly při troše dobré vůle rozpoznat rysy podobné rysům semitským, přítomní tajní agenti Mossadu ani na chvíli nezaváhali, a hned Mengeleho na udání zatkli.

            „Jste zatčen jménem státu Izrael, doktore Mengele!“ řekli mu a nasadili pouta, zatímco se kolem nich shromáždil dav, i ultraorotodoxní židé přestali tančit.

            Doktor Mengele však vyskočil na záda nejbližšího samaritána a zvolal: „Nemůžete mne zatknout, ani oběsit jako Eichmanna, protože jsem nevinný!“

            Po těch slovech však vystoupil z davu jakýsi příslušník Hagany a vmetl do tváře: „Z toho se nevykecáš, Anděli Smrti! Jsi zodpovědný za smrt více jak čtyři sta tisíc vězňů v plynových komorách!

            Oběsíme tě, jako Eichmanna!“

            Ale Mengele se jen rozesmál: „Jsem nevinný! Jsem nevinný, protože jsem už mrtvý! O mrtvých jen dobře, hehe!“

            Lidé kolem se také rozesmáli.

            „Anděl smrti a je už taky mrtvý, co si na takovém vezmete, hehe!“ smáli se.

Jen ten příslušník Hagany se nesmál. Ale co chcete s někým, kdo je taky mrtvý, protože padl ve válce za nezávislost a proto ani neví, že Mengele je už taky dávno mrtvý...

           

 

Autor: Karel Trčálek | pondělí 11.12.2017 12:47 | karma článku: 12,48 | přečteno: 700x