Očkovací blamáž. Vláda chystá donucovací kampaň ke třetí dávce vakcíny

Tak se nám ta tečka za epidemií krapet dokládá, budeme k ní totiž potřebovat ještě třetí dávku. Ostatně v Izraeli, který druhdy skupoval vakcíny za těžké prachy, už jsou s třetí dávkou opět o pořádný krok před námi  

            „Čtvrtá vlna je tady!“ bylo mi hned jasné, když jsem se z médií dozvěděl, že se včera nakazilo dalších 132 lidí.

            Neváhal jsem proto ani chvilku, zvedl se ze země, na které jsem už týden ležel a běžel jak o život do nejbližšího očkovacího centra, abych udělal definitivní tečku za pandemií a vrátil svůj život do dřívějších, normálních kolejí.

            V očkovacím centru, útulné a světlé hale, do níž se vešlo až pět tisíc lidí z rizikových skupin, či deset tisíc dětí do osmi let, jsem pak proseděl skoro celý den až do zavíračky.

            „Účet prosím!“ zamával jsem na nejbližší obsluhu, když už jsem cítil, že toho mám v sobě tak akorát, že víc se toho do mě už fakt nevleze.

            Obsluha byla u mne hned, vůbec jsem nemusel čekat.

            „Tak to máme tři velké Pfizery, tři velké Astry-Zenecy, tři velké Moderny, jednoho velkého Johnsona a jednoho velkého Sputnika s ledem, tak to máme dnes za sto kreditů,“ spočítala mi obsluha můj dnešní zisk.

            „Za sto kreditů? Vážně tolik?“ radostně jsem si oddechl.

            „Ano, za sto kreditů. Už jenom sto kreditů a můžete bez testování navštívit vánoční koncert Karla Gotta v 02 Aréně, ovšem při zisku tři sta kreditů je vstupenka na tento koncert zdarma, přičemž jeden velký Sinovac je za padesát, přemýšlejte o tom,“ informovala mne obsluha a s uctivou úklonou dodala, „děkujeme za návštěvu, zachovejte nám přízeň, ty nejúčinnější vakcíny dostanete jedině u nás.“

Vzal jsem si potvrzení o svém očkovacím kreditu a vydal se trochu nejistým krokem domů.

Ale v půli cesty jsem si musel zastavit, protože jsem si uvědomil, že Karel Gott je přece už dávno mrtvý.

            „To je zvláštní, myslel jsem si, že Karel Gott je už dávno mrtvý,“ řekl jsem nahlas a to jsem neměl, protože to byla pravda, udělal jsem osudovou chybu a draze ji zaplatil, všech mých dnešních sto kreditů bylo v čudu, byl jsem zase na nule, ocitl se na úplném začátku cesty k normálnímu životu!

 

Autor: Karel Trčálek | neděle 29.8.2021 9:41 | karma článku: 18,93 | přečteno: 473x