Nový spojenec Okamury, už i bloger J. Nožička bojuje proti sirotkům z uprchlických táborů

Sirotci z uprchlických táborů jsou vděčné téma. A přitom dost možná neexistují ani žádní sirotci, ani žádné uprchlické tábory

Přiznám se, že mne poněkud překvapuje, že pan Nožička čte články na serveru Aktuálně, zvláště, když tento server uveřejňuje články o německých zvěrstvech, o kterých se, přímo dle pana Nožičky, píše jen velmi sporadicky, a zvláště, když tento server náleží, stejně jako Česká televize, Z. Bakalovi.

Ale opak je pravdou, pan Nožička články na serveru Aktuálně asi opravdu náruživě čte a tentokrát se mu podařilo, předpokládám, že docela náhodou, rozkliknout článek o syrských sirotcích a zpěváku T. Klusovi, přičemž se dá říct, že pan Nožička má při rozklikávání všemožných článků, pomineme-li články o německých zvěrstvech vůbec, vůbec šťastnou ruku, soudě aspoň podle jeho článků.

Tentokrát tedy padlo štěstí na děti z uprchlických táborů.

Co si o tom myslí pan Nožička?

Pan Nožička si o tom myslí toto: „Pokud by šlo o nějakou iniciativu ,zezdola‘, kdy by se například některé české rodiny obrátily na naši vládu s žádostí, že by měly zájem nějaké děti z uprchlických táborů, u kterých by byly vyjasněné jejich rodinné vazby, adoptovat, proč ne. Ale jestliže prvně proklamovaným cílem jejího úsilí byla snaha, aby si naše země šplhla v Bruselu, tak se nelze divit tomu, že spousta lidí takovou iniciativu hodnotí negativně.“

Poslední věta je samozřejmě typickou ukázkou manipulace, kterou pan Nožička tak rád používá.

Dostaneme snad víc peněz z eurofondů, když přijmeme děti, a tak si šplhneme?

Jak vlastně vypadá takové šplhnutí u Bruselu?

A jak vlastně na to přišel, že prvotním a jediným záměrem přijetí sirotků bylo šplhnutí v Bruselu?

Nebo stačí, když přijetí sirotků odsoudí pan Nožička, nebo třeba Klaus ml., a už se z přijímání sirotků stává šplhání v Bruselu?

Pan Nožička samozřejmě nemá nic proti tomu, kdyby se některé naše rodiny obrátily na vládu, že by měly zájem nějaké děti z uprchlických táborů adoptovat.

V článku, na který pan Nožička, odkazuje, se píše, že jsou zde rodiny, které mají zájem o adopci dětí z uprchlických táborů, a proto se obracejí na vládu.

S čím má tedy pan Nožička problém?

S tím, že se v této iniciativě angažuje pan Klus?

Když je ovšem přesvědčen, že by pro tyto děti bylo lepší vybudování jakýchsi „speciálně vybavených“ ubytoven či center kdesi na Blízkém východě, což je taková oblíbená fráze, proč do toho tahá pana Kluse, proč píše, že se rozohňuje na odmítače dětí, když se pan Klus, aspoň podle toho, co je citováno v článku, na nikoho nerozohňuje?

Nemůžu se zbavit dojmu, že politický náboj této věci dává především pan Nožička, prostě si chce, jako vždy, tak trochu šplhnout...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | pondělí 25.5.2020 18:44 | karma článku: 36,54 | přečteno: 4505x