Ministerstvo zahraničí USA je zplnomocněno prohlásit, že válka na Ukrajině bude!!!

Na ten den, kdy na tiskové konferenci oznámil, že Rusko vytváří falešné video, aby získalo záminku k útoku na Ukrajinu, Ned Price, tiskový mluvčí amerického ministerstva zahraničí hned tak nezapomene!

Nebyl to zrovna dvakrát šťastný den pro mluvčího amerického ministerstva Neda, štěstí si nebohý Ned Price představoval úplně jinak.

„Rusko vytváří falešné video jako záminku pro napadení Ukrajiny,“ řekl nebohý Ned a ve své naivitě si představoval, že mu to novináři zbaští a okamžitě pošlou dál.

Jenže to by nesměl být přítomen zkušený profesionál Mathew Lee!

Nikdo neumí klást líp nepříjemné otázky než Mathew Lee!

Tentokrát byl Mathew víc než stručný, byl vražedně stručný!

Odkašlal si a jako by o nic nešlo, se zeptal: „Jaké máte pro své tvrzení důkazy?“

Nebohého Neda jako by suchým ledem opařil!

Začal se vykrucovat jako had, nechtěl ani za nic předložit důkaz, aby neprozradil zdroj, který jej Američanům dodal, prostě se kroutil jako had v ráji, když jej bůh Bůh zašlápl.

Ale Matthew se nedal.

„Chci důkaz, jinak neuvěřím, že Rusové chystají falešné video, aby mohli ospravedlnit svůj vpád na Ukrajinu, krátce poté, co jejich hokejisté obhájí na olympiádě zlato!“ trval klidně na svém Mathew.

A právě tento klid vytočil nebohého Neda k nepříčetnosti.

„„Pokud pochybujete o důvěryhodnosti vlády USA, britské vlády nebo jiných vlád a chcete najít útěchu v informacích, které Rusové zveřejňují, je to na vás!“ začal nepokrytě vyhrožovat Matthewovi.

Ze strany nebohého Neda to ovšem byla naprostá a zoufalá argumentace. Matthew po něm nechtěl přece nic jiného než důkaz, např. písemné čestné prohlášení amerického agenta v Rusku, že osobně viděl, jak se toto falešné video natáčí.

A jsme u toho!

Matthew se zeptal na důkaz, a nebohý Ned ho okamžitě dokázal na Rusy, kteří mají své tvrzení, že jsou ze všech stran obklíčení NATO dokonale podložené nenapadnutelnými důkazy.

Matthew ovšem nepatří k lidem, kteří by se jen tak vzdali. Zarytě trval na to, aby mu nebohý Ned odpověděl.

Nestalo se, ovšem novináři starého dobrého střihu ještě naštěstí nevymřeli.

Kéž bychom i u nás měli žurnalisty, kteří se pustí do staré dobré žurnalistiky a nespokojí se jen s nějakým tím zplnomocněním vládním prohlášení a psaním v režimu jednostranné propagandy a začnou pátrat na vlastní pěst po tom, jestli třeba Rusové skutečně stáhli své jednotky od ukrajinské hranice, nebo nám vládní propaganda lže, napadá mě třeba Jiří Ovčáček, který, navzdory řevu pražské kavárny,  hrdinně dokázal, že Peroutka morálně selhal.

Jo, abych nezapomněl, Matthew Lee byl několik dní poté nalezen mrtvý na dlažbě Manhattanu. Podle oficiální vyšetřovací verze vypadl nešťastnou z okna v 72. podlaží mrakodrapu Trump World Tower, cizí zavinění zjištěno nebylo stejně jako u Jana Masaryka...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | sobota 19.2.2022 18:06 | karma článku: 20,12 | přečteno: 491x