Miloš Zeman je Putinův Sputnik VI

Nic proti V.V. Putinovi, to jen Miloš Zeman je Sputnik VI, který nyní kmitá na oběžné dráze, aby následně zanikl při sestupu do zemské atmosféry...

            Ivan Vasilijevič Čapajev byl tak hodný a dovezl mi na vlastní náklady Sputnik V, o který jsem ho úpěnlivě požádal zvacím dopisem.

Byl jsem Sputnikem samozřejmě potěšen už jen proto, že díky němu přestanou konečně docela zbytečně umírat lidé a tak jsem slavného velitele Rudé armády, který pořádně vyprášil všivým legionářům kožich, pozval na čaj.

„Všichni ho mají v sobě.

            Nejedlý, Mynář, Ovčáček, Filip, všichni komunisté i devadesát devět pragováků. Nevěřím, že by byl Sputnik tak špatný, když si ho nechalo píchnout tolik lidí, co myslíte Vasiliji Ivanoviči?“ řekl jsem, když už jsme seděli u čaje.

            „Ba, že není Sputnik špatný, můj kůň nemá žádné vedlejší příznaky,“ přikývl Čapajev a dodal, „a to mi řekněte, odkud se bere všechna ta prázdnota?“

            „Jakou prázdnotu myslíte?“ zeptal jsem se.

            „Tamtu. Tamtu prázdnotu myslím. Byl tam ministr zdravotnictví, už tam není. Byla tam ředitelka SÚKL a už tam není, byl tam ministr zahraničí a už tam není, byli tam hejtmani a už tam nejsou,“ ukázal Vasilij Ivanovič na prázdnotu, kterou myslel.

            „Jo, vy myslíte tu prázdnotu? Ta prázdnota je úplně normální, třeba tamhle byl ještě před chvílí Ježov a už tam taky není.

A Slánský, kde je tomu konec?

            A zmizel i Klaus!

Vidíte, Vasiliji Ivanoviči, támhle byl a už tam taky není!“

            „Cože, i Klaus zmizel?“ vykřikl Vasilij Ivanovič Čapajev, popadl šavli a vyskočil na koně, „teď je řada na mně!“

            A sotva to řekl, zbylo i po něm prázdno.

            Ivan Vasilijevič Čapajev zmizel, ale Sputnik mi zůstal, rovné dva milióny dávek.

          A zdá se, že ani můj pes nemá po něm žádné vedlejší příznaky, zatím u něj nepozoruji žádnou pěnu u úst, ani silné křeče, takové, že by si  lámal kosti, nemá žádné potíže s chůzí, ba dokonce neupadl ani do bezvědomí, naopak, vesele vrtí ocáskem a štěká.

Počítám, že během šesti až sedmi hodin pojde na stres a přehřátí, zkrátka a dobře, že ho během zahubí vysoká teplota během třetího nebo čtvrtého obletu, je to opravdu milý a hodný psík...

           

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | středa 10.3.2021 19:09 | karma článku: 18,81 | přečteno: 325x