Lánská fraška. Kdo je tady prezident? Ten, kdo odvolává a jmenuje ministry, tedy Zeman!

Vládu samozřejmě nesestavuje premiér, nic takového v ústavě není, naopak tam je, že o vládě rozhoduje výlučně prezident. Co je na tom k nepochopení?

Miloš Zeman sice tvrdí, že úspěšní starostové by měli jít do politiky, ale co dělat, když úspěšný starosta je jednak hlupák a jednak má jen střední školu a tedy sotva může chápat rozdíl mezi lumkem, lumčíkem a lumíkem?

A o tom, že je starosta N.M.n.M., toho času kandidát na ministra kultury, hlupák, jsem nepochyboval ani chvilku, protože jen hlupák může být tak upřímný jako on.

„Já panu prezidentovi na schůzce s ním rovnou upřímně řekl, že jsem hlupák, který ani nemá vysokou školu, jako nikým nevolená pseudoelita,“ svěřoval se stejně tak upřímně i mně, že je hlupák, „a taky jsem mu rovnou řekl, že nerozumím kultuře ani za mák, že nepoznám Národní divadlo od Vinohradského, a Bedřicha Smetanu si pletu s Emmou Smetana, že jenom vím, že jeden z nich napsal Rusalku, ale že nevím, který.

A když se mně zeptal, proč teda chci na ministerstvo kultury, tak jsem mu řekl, že to nechci já, ale Hamáček, protože když jsem úspěšný starosta, tak umím maskovat korupci, a to já zase umím, na to já jsem machr, a že o to jediné jde, že Staněk odhalil korupci, prý v nějaké lánské oboře, obora, to je to, jak se pořádají výstavy, a taky v nějakých Osvětimanech, a proto musí pryč a já, že to musím zase zamaskovat, protože Fajt je Hamáčkův vodič, a že loutkové divadlo, myslím jakože Spejbl a Hurvínek, že to je taky kultura, tak ať se ničeho nebojím.

Já bych se tedy nebál, ale pan prezident se mě ještě zeptal, jestli bych přijal dalajlámu.

,Přijal, mně je to jedno, já jím všechno,“ řekl jsem mu a on řekl, že je mu líto, že kdyby se nemstil Fajtovi a Hermanovi, tak by mě klidně tím ministrem i jmenoval, protože jeden jeho kámoš, prý mu ten kámoš říkal Bimbo, taky neměl vysokou školu, a přesto byl ministr kultury a kulturní fronta ho měla ráda, protože kdo za ním přišel, že chce peníze, tomu je ten jeho kámoš dal, protože on byl bohém, což se prý pozná podle šály.

Tak jsem pořád starosta, a vysokou taky pořád nemám.

Myslíte, že bych ji měl vystudovat?

Aby se ze mě stal ten bohém?“

„Rozhodně!

Rozhodně ji vystudujte!“ poradil jsem tomu hlupákovi a běžel, jako by mi za patami hořelo, co kdyby ta jeho hloupost byla nakažlivá, už tak mi dost lidí píše do diskuse, že jsem blb!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 4.7.2019 18:00 | karma článku: 21,44 | přečteno: 427x