Jaroslav Kubera se už na Tchaj-wan nepodívá

Předseda Senátu J. Kubera dnes náhle zemřel. Bylo mu 72 let. Čest jeho památce! Zatím se připravují podrobnosti. Až se připraví, tak se všechno potřebné o skonu J. Kubery dozvíme do nejmenších podrobností

            Ta zpráva mne úplně zaskočila. Čekal jsem všechno, i třetí světovou válku, ale ne to, že z tohoto světa odejde druhý nejvyšší ústavní činitel.

„Tak jsme bez druhého nejvyššího ústavního činitele,“ povzdechl jsem si, když jsem se dozvěděl tu smutnou zprávu a podíval se bezmocně kolem sebe.

            „Hm, to ho asi zabily ty cigarety. Prý kouřil i při jídle. To se pak člověk těžko dožije aspoň průměrného věku, když hulí jako fabrika,“ pokýval hlavou Standa Novák, který byl zrovna u mě na návštěvě, šel kolem a tak se stavil, bůhví, co ho to napadlo.

            „Ne, myslím, že cigarety ho nezabily. On je miloval, a co milujeme, to nás nezabije, ale posílí. Možná to mělo nějakou souvislost s cestou na Tchaj-Wan. Brzy se dozvíme, co se vlastně stalo, připravují se podrobnosti, už na to makají, v každém případě buďme rádi, že nebyl prezidentem, protože to bychom teď byli v pěkné kaši,“ řekl jsem

            „Ano, to buďme.

            Všechno špatné, je pro něco dobré.

            Čest jeho památce,“ zvolal Standa Novák a dodal, "bude mi v politice strašně moc chybět. Víte, každý den, hned jak se vzbudím, začnu nadávat na Senát, že je zbytečný, a všechno, co ze Senátu vychází je od Ďábla, a on už nebude jeho předsedou.

            „Čest jeho v památce!

            Budu na něho vzpomínat v dobrém, a za to, že se v Teplicích rozpadl zimní stadion, za to určitě nemohl,“ přikývl jsem  a dodal, "stejně jako nemohl za to, že je Senát zbytečný, přestože volební účast při senátních volbách v Teplicích byla necelých šestnáct procent, ale to ještě nikdo netušil, jak vám, Stando, a nejen vám bude, chybět."

            „Já taky na něho budu vzpomínat jen v dobrém, já ani jinak vzpomínat neumím. Tuhle jsem vzpomínal, jak nás v šedesátém osmém obsadili Poláci, Maďaři, Bulhaři a Ukrajinci, no, možná ještě Kazaši, a taky jsem na to vzpomínal jen v dobrém!

A na Tchaj-wan raději nepojedu. Nikdy, ani kdyby u nás slibovali miliardové investice, nejsem blázen!“ zapřísahal se Standa Novák, který se zvedl k odchodu, aby si mohl doma v klidu zdřímnout.

            S tím jsme se rozloučili, že nikdy raději nepojedeme na Tchaj-wan, zatímco se připravovaly podrobnosti.

                Ale na co vlastně ještě nějaké podrobnosti, ty už člověku život zpravidla nevrátí, takové případy se stávají jednou za tisíc let, ani Havel nevstal z mrtvých, kdepak, podrobnosti jsou tady k naprosto ničemu, asi všude, do všech redakcí, napíšu, že už je nemusí připravovat, že je to úplně zbytečné, když člověk, který byl, už není.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | pondělí 20.1.2020 12:56 | karma článku: 23,62 | přečteno: 1261x