Hnusná levice jde proti lidem

Levice je největším nepřítelem lidstva, protože levičáci se svojí nenávistí vůči penězům, to nejsou žádní lidé, to jsou prostě lidské zrůdy  

            Děd Vševěd byl dobrák od kosti, každý večer přišel domů unavený z celodenní šichty, pustil si televizi, sedl do křesla a okamžitě usnul, takže jeho mamka, sympatická seniorka, se mohla po večerech věnovat štupování ponožek, kterých Děd Vševěd roztrhal ohromnou fůru, protože měl boty od Bati.

            Ale od oné osudné chvíle, kdy se Dědovi Vševědovi dostala do rukou kniha „Jak nepřijít o peníze“ se večerní život mamky Dědy Vševěda radikálně změnil.

            To Děd Vševěd přijde domů, pustí televizi, sedne do křesla, ale místo, aby usnul, začne hartusit: „Zatrolená levice! Zase jde proti lidem! Zase dnes vytiskla ničím nekryté peníze, hrom do ní! Centrální bankéři jsou odporní levičáci, kteří chtějí zničit banky a uvrhnout prostý lid do bídy, podagru a syfilisna ně!“

            Děd Vševěd nejen, že hartusí, ale i mlátí pěstí do stolu, dědek jeden bláznivá.

            Místo štupování ponožek se tak jeho mamka musí pouštět do ekonomických debat, ale co může vědět o ekonomii?

            „A čím by ty peníze měly být kryté, synku? Peníze přece nejsou dům, aby měly střechu, bitcoin taky není ničím krytý,“ řekne konejšivým hlasem.

            Ale to Děda Vševěda rozčílí ještě víc.

            Praští pěstí do stolu, až se celý dům otřese a spustí: „Levice je proti lidem! Tiskne nekryté peníze! Já to dnes zase viděl! Ty peníze, co dnes vytiskly, nebyly lautr ničím kryté, mámo!

            Kdyby levičáci z centrálních bank vytiskli o polovinu míň peněz, měli bychom se dnes čtyřikrát líp!

            Já to všechno vidím!

            Jak se méně zdravé banky stávají méně bezpečnými pro běžné střadatele kvůli levičáckých záporným úrokům!

            Neznám absolventa VŠE, který by nebyl zakuklený levičák!“

            A zase následuje série ran pěstí do stolu.

            Mamka Dědovi Vševědovi namítne: „Ale, synku, to je přece normální, že se méně zdravé banky stávají pro běžné střadatele méně bezpečnými. Naopak, levičácké by bylo, kdybys chtěl takovou nezdravou banku zachránit.

            Nebo ne?“

            „Já jsem Děd Vševěd, já vím všechno nejlíp! Každý neinformovaný levicový nápad motivovaný nenávistí k penězům a bohatým se nakonec vždy otočí proti běžným lidem.

            Vezmi si třeba svůj důchod!

            Rostl by ti, kdyby levičáci, motivování nenávistí k penězům, tyto peníze netiskli, aby ti mohli proti tvé zvyšovat důchod?

            Jen se na sebe podívej, jsi důchodce, nic neděláš, a přece se ti důchod zvyšuje!

            Jenom prožíráš budoucnost!“ láteřil Děd Vševěd.

            Ale to už bylo na mamku Děda Vševěda moc.

            „Ale já přece nemůžu za to, že levičáci nenávidí peníze a tak je nekryté tiskou, aby mi zvyšovali důchod!

            Vždyť já už nic nepotřebuji a vůbec ne nekryté peníze!

            A žádnou budoucnost neprojídám, vždy ty peníze šetřím pro tebe, tam jsou ve slamníku, až tady nebudu, budou tvoje!“ pláče mamka Děda Vševěda.

            Ale Děd Vševěd, když jde o levici, nezná vlastní matku.

            „(Skoro) všichni víme, že vlády i centrální banky pumpují pod tlakem peníze do ekonomiky. (Někteří) víme, že se do značné míry jedná o nekryté, tedy vytištěné peníze, protože jsou to všichni levičáci.

            Ale víš, co já bych s těmi levičáky udělal!

            Já bych je přinutil, aby si založili poradenskou ekonomickou firmu, jako třeba tenhleten ekonom Kohout a hned by začali zpívat jinou, hned by začali kritizovat přebujelý sociální stát, hned by přestali být levičáci, hned by se nám líp žilo, protože by banky nemusely jít do rizika!

            Všechny levičáky bych poslal za trest do Next Finance, tam by je ty jejich nápady přešli, to bys měla hned po důchodě!“ vmetl Děd Vševěd nebohé mamce do tváře.

            „Co je to Next Finance?“ zeptá se mamka, ale Děd Vševěd jí nikdy neodpoví, protože zrovna v tom okamžiku konečně usne.

            Mamka by mu ráda vytrhla jeho zlatý vlas, a zeptala se, co je to to Next Finance. Ale má strach, že zrovna tímto zlatým vlasem je krytá nějaká tisícovka, možná zrovna právě ta, co jí dnes přišla jako valorizovaný důchod, a tak ho ta dobrá duše nevytrhne, protože má strach, aby se kvůli tomu nezhroutila ekonomika a nepřišla krize, a proto se nikdy nedozví, co je to Next Finance, ale asi to bude něco ohromného, když se tam ze zuřivých levičáků stávají ještě zuřivější budovatelé kapitalismu...

           

 

             

Autor: Karel Trčálek | středa 12.5.2021 19:33 | karma článku: 17,41 | přečteno: 457x