ad „František (chci) Mír toho času papež“ Polemika s panem Zdenkem Hornerem

Svého času bylo pro mne dogma o neomylnosti papeže důvodem k ochladnutí vůči katolicismu. Dnes se však cítím s papežem v jedné řadě. Život neustále přináší výzvy k zamyšlení a sebereflexi, z nějž může vzejít čisté nad nejčistější.

Zdenda to měl, nutno přiznat, s katolocismem všelijak. To se ví, nejvíc mu vadilo dogma o papežské neomylnosti, ale našly by se samozřejmě i jiné věci.

            Pak se však začalo blýskat na lepší časy, to když se Svatý Otec zapojil do modliteb za mír na Ukrajině. Zdendův vztah ke katolicismu se proto rázem stal velmi srdečným, ne-li rovnou vřelým, a k papežovi jako takovému obzvláště.

            „Jsem s vámi v jedné řadě, Svatý Otče! Taky chci, aby byl na Ukrajině věčný mír,“ svěřil se Zdenda Svatému Otci, když jej navštívil v jeho skromné komůrce.

            „Ano, velmi se za mír na Ukrajině modlím,“ přikývl Svatý Otec a s úsměvem dodal, „a zdá se, že moje modlitby jsou, chválabohu, vyslyšeny!“

            „Víte to jistě?“ zeptal se Zdenda dychtivě, tak toužil po míru, že byl tentokrát ochoten uvěřit i samotnému papežovi!!

            „Ano, vím to jistě, že mé modlitby jsou vyslyšeny.

Během války na Ukrajině totiž nebyl v Evropě vyrobený jediný tank, zatímco Rusko jich vyrábí měsíčně sto padesát!

A za to se přesně modlím. Aby Západ přestal dodávat zbraně Ukrajině, protože tím se konflikt jen eskaluje, a naopak, recipročně se modlím za to, aby Rusko vyrábělo zbraní co nejvíc, protože to je jediná cesta k míru.

            A Bůh mé modlitby vyslyšel!

            V Evropě ani jeden tank za dva roky, v Rusku sto padesát tanků měsíčně a teď v Rusku rozjeli i novou linku na výrobu dronů Lancet a taky, díky bohu, začali používat klouzavé bomby.

            Pravím vám, že mír na Ukrajině je na spadnutí!“

            Zdendovi se po těch slovech rozzářily oči.

            „Tak to se jistě modlíte i za KLDR, aby dodala Rusku co nejvíce munice a raket!“ vykřikl radostně Zdenda.

            „Ano, i za KLDR se modlím. Čím víc dodá KLDR Rusku munice a raket, tím dříve bude mír. To je stejné jako s druhým příchodem Krista na tento svět. Čím více a vroucněji se za něj modlíme, tím je blíž,“ odpověděl Svatý Otec.

            „Bude mír! Pojďte na moji hruď, Svatý Otče!“ byl Zdenda radostí bez sebe a začal Svatého Otce tak vroucně líbat na jeho rty, jako kdyby on sám byl Kristus a Svatý Otec jeho nejmilejší učedník…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | úterý 27.2.2024 8:54 | karma článku: 17,34 | přečteno: 321x