U stánků na levnou krásu

Možná si pomyslíte, že vietnamské tržnice jsou jen špinavá místa, kde rychle proběhnete, koupíte to pro co jste tam přišel a rychle odtamtud pryč. Musím Vás vyvést z omylu. Pokud máte zájem, tak mě chyťte za ruku, povedu Vás po mojí tržnici, kde jsem vyrůstal a kam se rád vracím :)

Pokud máte chvilku, tak se zkuste nikdy zastavit a rozhlídněte se okolo. To před čím tolik utíkáte nejsme my, ale před strachem z neznáma. Když se na pár sekund zastavíte, uvidíte možna celou vietnamskou rodinku, jak si vesele hlídají svoje zboží nebo skupinu líných vietnamců nechávající svoje druhé milované polovičky prodávat zboží, zatímco oni jsou namačkaný u kouta a hrají dámu, karty nebo co já vím, ale v neblížší době 100% vyměnějí hrací desky a karty za červený dres, řechtačky, píšťálky a LCD televizor s uhlopříčkou 81cm, aby mohli fandit českému týmu na mistrovství evropy v Rakousku a Švýcarsku ( pro nezasvěcený - týká se to fotbalu )

Vezměte nejlépe celou svoji rodinu, děti nebo vnouče, možna tam pozná malé vietnamské dítě, skamarádějí se a budou z nich nejlepší kamarádi nebo tam najdou svoji celoživotní lásku ( život je prostě nevyzpytatelný ). Nejen, že uděláte něco dobrého pro svoje dítě či vnouče, ale také pomůžete o sblížení našich kultůr. To je přeci něco vznešeného a chvályhodného. 

A pro ty co rádi vařejí, běžte do nějakého stánku s občerstvením a zeptej se jak se např. dělají jarní závitky. Obohatíte tím nejen svůj fádní každodenní jídelníček, ale možná probudíte v partnerovi či partnerce dlouho upadajicí lásku. Láska přeci prochází žalůdkem. Pěknou noc při svíčkách plný vášní, jemných dotyků a divočiny Vám přeju a moc to nepřežeňte !! zítra musíte jít do práce ;)

Co na tom záleží, že je zboží nekvalitní ? Stejně to stojí jen pár „kaček“, v životě jde především o poznávání lidí a objevování nových věcí. Choďte tam často, nejlépe třikrát týdně. Udělejte si z toho zvyk. Místo hospod nebo kadeřnictví, choďte k nám. Vždycky Vás rádi uvidíme ( a Vaši peněženku ještě raději ) !! :)

Je to místo, kam mohou umělci chodit pro inspiraci, studenti učit se novému jazyku nebo pro milovníky cestování. Nechodíte na trh, ale do nového světa. Nebojte se být Kryštofem Kolumbusem, objevujte !!! Nebo můžete vzít foťáky a jít se s nimi vyfotografovat, uvidíte, že se rádi zasmějou do objektivu, vypít společně vietnamskou hadí kořálku a potom můžete vyprávět svému šéfovi, že jste si mohli za ten ubohý plat dopřád cestu do Vietnamu, Thajska, Barmy, Indonésii nebo Číny, prostě tam, kde lidi měří okolo 160 cm a mají šikmé milé očičky :) Pozor na pozadí ať tam nejde vidět Škodovka :)

Zbořte ten Berlínký zeď uvnitř Vás a už se konečně otevřte světu. Podívejte se do svého občanské průkazu na datum narození, už Vám moc času nezbývá !! Utíká to že ? :) Buďte svobodný, nezávislý, bouřejte se, staňte se bohémem, spalte mosty, plujte proti proudu!!! Uzavíráním nic nezískáte.

Teď si honem rozthněte nějaké tričko nebo ponožky ať máte nějakou záminku tam jít :)

 Na brzkou viděnou, uvidíme se na tržnici :)

Autor: Tien Tran Tat | čtvrtek 8.5.2008 20:54 | karma článku: 25,06 | přečteno: 2219x
  • Další články autora

Tien Tran Tat

U nového zubaře

5.3.2024 v 9:52 | Karma: 22,44

Tien Tran Tat

Další zima mezi vámi

1.3.2024 v 10:23 | Karma: 27,38