Domobrana proti Vietnamcům? Kde to prosím vás žiju?

Moji krajané žijící v okolí Prahy byli obviněni za zvýšenou kriminalitu a rostoucí uzavřenost v oblasti Libuše. Nevím na jakých důkazech či za jakým účelem bylo toto obvinění proneseno, ale bránit se musím.

O jaké uzavřenosti a ghettu paní PhDr. Pavla Jedličková mluví? Je pozvánka ze dne 24.01.2010 na oslavu vietnamského lunárního nového roku v Sapě oznámené na webových stránkách Praha-Libuš projevem uzavřenosti?

Bez důkazů obviňuje tamní Vietnamce za zvýšenou kriminalitu. Bez hmatatelných statistik postavené na domněnce, že se místní obyvatelé bojí nebo že se tím policie stejně nebude zabývat.

Toto pro mě není pevný argument, ale jen prachobyčejná pomluva. Rozeznáte Číňana, Mongola od Vietnamce? Já nikoliv.

Že se banda nezletilých výrostků asijského původu potuluje po místním okolí ještě nedává důvod k zastrašování tamních krajanů s hrozbou postavení domobrany. Kde to prosím vás žiju? Vzít zákon do vlastních rukou patří do demokratické společnosti?

Pro mě je Sapa jen obyčejné skladiště zboží všeho druhu. Nemám k tomutu místu žádný citový vztah, žádné závazky a nejsem jejím pravidelným návštěvníkem. "Jedná se o srdce a mozek vietnamské komunity v České republice," řekla. Ta je prý po Francii a Německu největší v Evropě. Ano je, je to jediné místo v celé ČR kde se můžou celé rodiny jednou či dvakrát za rok setkat, obejmout a popřát dobré zdravý a štěstí v životě. Ano je to moje srdce.

 

Můj názor k vietnamské kriminalitě je pevný a neměnný: Vítám každou razii a čím víc jich bude, tím větší bude moje podpora české policii i české obchodní inspekci. Moji podporu bude mít i paní Jedličková, jestli bude s tamními Vietnamci pravidelně diskutovat a řešit problémy, které mají zůstat na lokální úrovni.

  Pozvánka na oslavu vietnamského lunárního nového roku v Sapě

Datum vložení: 24.01.2010
 
Předsedkyně Výboru pro multikulturní soužití ZMČ Praha-Libuš, PhDr. Pavla Jedličková, a Svaz Vietnamců v ČR, Svaz vietnamských studentů a Saparia a. s. mají to potěšení pozvat občany městské části Praha-Libuš na oslavu vietnamského lunárního nového roku v Sapě. Oslava, spojená s pestrým kulturním programem v češtině a s vyprávěním o tradicích a zvycích tohoto největšího vietnamského svátku, se koná ve čtvrtek 11. února od 18,00 do 21,00 hod. v zasedacím sále restaurace Little Hanoi v Sapě. Jídlo a pití je zdarma. Sraz je v 17,30 před vrátnicí pro pěší do areálu Sapa. Kapacita je 100 lidí.

Omlouvám se všem čtenářům za svůj vášnivě napsaný článek, ale šíření pomluv nemá v mém životě místo.

-fotky jsou ze dne 25.2.2010

Autor: Tien Tran Tat | úterý 6.4.2010 13:30 | karma článku: 27,35 | přečteno: 3294x
  • Další články autora

Tien Tran Tat

U nového zubaře

5.3.2024 v 9:52 | Karma: 22,44

Tien Tran Tat

Další zima mezi vámi

1.3.2024 v 10:23 | Karma: 27,38