Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Aspirantka na Nobelovu cenu v manipulaci

Když jsem v březnu sjížděla sevillskou placku na rozvrzaným kole, který jisto-jistě pamatovalao velkolepého generála blbosti  Franka, napadlo mě, že by bylo docela fajn vsunout do nákupního košíku připevněného na předních řidítkách nějakého rozkošného psíka s vypouklýma očima.  Neprozřetelně jsem tohle své přání jako poťouchlý žert sdělila milovanému. Mělo být výzvu k láskyplnému haštěření na téma štěkajících smraďochů, jejichž nejlepším přítelem Andrés fakt nebyl. To jsem ještě netušila, že bezdomovecká princezna Chispita zavěřitla odér domova a vydala se na dlouhou pouť až do Murcie.

 

Správně si holka vypočítala, že můj milý bude tou dobou pobývat na divokém rockovém mejdanu u středozemního moře. Když se po třech pijáckých dnech nacházel v dostatečně zdevastovaném stavu, Chispita, tehdy ještě bezejmená čubička, se mu úlisně ometla kolem chlupaté nohy.  Přítel na ni tupě koukal a jeho mozkové závity, chvějící se v alkoholovém oparu, měly problém identifikovat příslušnot malého tvora k nějakému živočišnému druhu. Nicméně zaregistroval hynotizující oči, které vypadaly, jako by je do směšně malých otvorů ještě menší hlavy narval nějaký poťouhlý zfetovaný andělíček, patron hybridního života. Dobromyslně si řekl: "Dovezu to domů Olince."

Nic netušíce jsem zevlovala v parku u řeky, když mi došla SMS o jakémsi dárečku, do kterého se nesmím zamilovat, protože bude trvat jen pár dnů. Doma bylo jako obvykle narváno kolem patnácti amigos, slastně kouřícíh hašiš, takže mě přítomnost malé chlupaté potvůrky nepřekvapila. Zeptala jsem se, čí je. "Tvoje." No teda! Chispita vytušila životní šanci, somrácky mi vlezela na klín a horlivě se jala vyjadřovat svoje sympatie. Ošklivé stvoření s odporně velkýma očima mě během pěti minut zmanipulovalo tak, že jsem okouzleně hleděla na esenci ideální psí kámošky. Čubice vychytralá vytáhla všechna esa z rukávu a předvedla estrádu psích předností. Malá, skladná, milá, mazlivá, inteligentní, zábavná a krásná!

Přítel řekl:" Zítra ji odvezeme do psince." "Néé!" křičela Chispita mými ústy. Netušíce, že jsem jen ubohým objektem psí manipulace, začala jsem používat úlisné úskoky proti svému příteli. "V útulcích psi zabíjí." tvrdila jsem vehementně a klikala energicky na internetový odkaz spolku přátel zvířat, který měl hned vedle inzerce na útulek inzerci na kremační službu. "Tak dobře," rezignoval přítel, "najdeme jí majitele." Chispita zamnula ocasem. Netušili jsme, co nám ještě nachystá.

Za týden poté jsem se nacházela ve stavu kritické zamilovanosti do chundelaté smraďošky. Ubohý přítel byl zanedbáván a já trávila hodiny v parku s mojí malou potvůrkou . Tu už nikomu nedám, začalo mi v hlavě  narůstat nerozumné majetnické přesvědčení a Chispita vrtěla ocasem. No a pak to přišlo. Holka to měla dobře vypočítaný. Desátý den svého pobytu zmizela. Jako by ji někdo vygumoval. Když jsme odcházeli byla tam, když jsme přicházeli, byla pryč. Spustila jsem hysterický pláč zamilované nány a přítel, místo googlování útulků, tiskl a lepil plakáty po celém městě. Třetí den jsem konečně potkala kouzelnou babičku. Řekla mi, že chytrá šelmička si mezitím stihla ustlat v posteli útlocitné paňmámy. Omotala si ji kolem prstu stejně jako mě. Vzlykala jsem štěstím, když mi vesele skočila do náruče. Už to bylo jasný. Necháme si ji.

Když můj milovaný konečně pochopil, že bude sdílet životní prostor s malým chundelatým  hnusáčkem,, štítivě ji posadil vele sebe na motorku a na veterině nechal vytahat z těla pětici nacuclých klíšťat. Rozjeli jsme akci "příprava na transport". Za měsíc byla Chispita nachystaná na přelet do českých končin. Machrovala se zánovním pasem, očkováním proti všemu a supermoderním čipem. Velkooká kříženkyně kdoví čeho se pěkně prodražila. V mezidobí stihla prodělat tuberácký kašel, sežrat pár použitých tampónů a vykadit se doprostřed jídelního stolu a doprostřed postele.  Přítel se těšil, až mu spolu se mnou řekne adiós a usídlí se na zahradě mojí maminky.

Nestalo se. Letadloví inženýři zatrhli nalodění s rozkošnou bytůstkou a tak zůstala v horkokrevné Seville. Andrés chodí s pytlíkem po ulicích a  uklízí extrementy. Chispita se v noci potají lísá do postele a přes den buzeruje spolubydlící pitbulku. Nad psími suchary povýšeně ohrnuje nos a žádá královskou stravu. Andrésovy snahy přesvědčit účastníky českého zájezdu, aby přibrali prťopejska selhali, a tak je zatím v prozatímní péči kudrnáče. Má ji rád. Moc rád. Odmítl mi ji poslat do Česka.

Výkon hodný Nobelovy ceny, Chispito! 

 http://album.enfemenino.com/album/chispitaferminbarradotrampotova

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Trampotova | úterý 25.11.2008 16:38 | karma článku: 16,17 | přečteno: 1884x
  • Další články autora

Olga Trampotova

Punková matka je vytahaná a všichni po ní touží!

Nedávno jsem porodila druhé mládě. Moje tělo je samou láskou vytahané do všech světových stran. Oči mám napuchlé. Vlasy mastné. Mozek plný prdíků. A k tomu ten chorobný pocit, že se mnou všichni chtějí jenom spát.

19.2.2016 v 16:00 | Karma: 17,07 | Přečteno: 1457x | Diskuse| Ostatní

Olga Trampotova

Dítě punkové matky. Co mu hrozí?

Po světě běhají divoká, nebojácná a společenská mláďata. Spoustu z nich vyvedly z hnízda matky punkerky. Od ostatních matek se liší jednou základní charakteristikou:nejsou úzkostlivé a dělají věci po svém.

2.8.2014 v 19:00 | Karma: 31,81 | Přečteno: 4205x | Diskuse| Ostatní

Olga Trampotova

Jak se pozná punková matka

Má několik úžasných vlastností, které napomáhají harmonickému rozvoji jejího dravého mláděte. Nejdůležitější z nich je lenost. A druhou nejdůležitějším odvaha.

31.7.2014 v 11:06 | Karma: 38,43 | Přečteno: 14098x | Diskuse| Ona

Olga Trampotova

Potrat v nasládlém EMO hávu

Paní Lilia v dnešním článku na Idnes píše o vyvolaném potratu, jak kdyby se jednalo o nějaký velkolepý spirituální zážitek. Je mi z toho úzko. Jako by na mě vybafla nějaká zákeřná ježibaba se svými lektvary a jedovým srdcem. O to nebezpečnější, že je celá krásná a tváří se na svých webovkách jako ezo víla a průvodkyně ženskou podstatou.

24.6.2014 v 11:03 | Karma: 28,78 | Přečteno: 2528x | Diskuse| Ostatní

Olga Trampotova

Před rakovinou

Za tři roky budu nejspíš obhajovat disertační velepráci, nosit pod srdcem druhorozenou princeznu, krotit prvorozené mládě. A muže. A jejich lačné dobyvatelské choutky. Mohlo to být ale všechno úplně jinak. Za tři roky jsem totiž mohla vyděšeně zjistit, že se do mého mladického čípku s s chutí zakousla rakovina.

9.6.2014 v 14:55 | Karma: 40,32 | Přečteno: 10455x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

ANO chce odložit korespondenční volbu na dobu po volbách v příštím roce

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  10.5 1:15

Poslanci se přeli o zavedení korespondenční volby pro české občany v zahraničí. Sněmovnu ve čtvrtek...

ANALÝZA: Putin zase budí přízrak atomovek. Co tím sleduje právě teď

10. května 2024

Premium Kreml s výslovným odvoláním na nedávné komentáře západních vůdců týkající se války na Ukrajině...

Operace Vrbětice: divné náhody a záhady. Jakou roli hrál majitel firmy

10. května 2024

Premium Třetí díl seriálu MF DNES popisuje podivné jednání šéfa firmy Imex Group, Petra Bernatíka, která...

Zavřené školy, letiště i banky. Argentinu zasáhla generální stávka

9. května 2024  22:28

Odbory v Argentině organizují generální stávku. Protestují proti úsporným opatřením a dalším...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3259x
Baví mě myslet, cestovat, číst, mluvit, kreslit, spát, jíst a endorfíny. Vystudovala jsem psychologii v Česku a řešení rodinných konfliktů ve Španělsku. Jsem akční a zrychlená. Jsem studentka PhD na Masarykově univerzitě, pyšná matka dvou děvčat (jedu punk!), manželka Alfa samce a zakladatelka (nyní dřímajícího) projektu Couplebuilding.