Xenofobní putinistické gaunery nemám rád

Chtěl bych kázat jeden typický příklad toho, co se děje. V jednom případě se spojují fakta o tom, že antiuprchlickou xenofobii šíří putinistická propaganda a že proniká do nejvyšších pater naší politiky.

Na případ upozornila aktivistka, která se angažuje v hnutí na pomoc Ukrajině a rovněž v hnutí na podporu uprchlíků. Byla zděšena článkem o podmínkách v uprchlickém táboře v Bělé a rozhodla se s tím něco udělat. Napadlo ji obrátit se na svého místně příslušného senátora Miroslava Antla. S hrůzou však zjistila, že on asi nebude správným adresátem, když na svých stránkách brojí proti uprchlíkům.

Co ji však přímo šokovalo, byl článek ke stažení, jehož autorkou má být ruská novinářka Darja Aslamová. Je to 18 stran různých hoaxů a pomluv s cílem vyvolat nenávist vůči uprchlíkům. V závěru článku je vysloven názor, že za situaci s uprchlíky mohou USA, potažmo další západní státy. Paní Aslamová jim nepřipisuje ani tak politickou odpovědnost, ale v celé situaci samozřejmě vidí spiknutí s cílem poškodit Evropu, což má vést k jejímu zavlečení do područí USA. A samozřejmě hlavním spiklencem je Izrael, který usiluje o vyhnání muslimů do Evropy, aby mohl vzniknout velký Izrael.

Toto putinistické, xenofobní a antisemitské svinstvo samozřejmě koluje po internetu a sdílejí je všechny možné a nemožné weby a virtuální sociální skupiny, které brojí proti uprchlíkům. Mimochodem i některé místní organizace KSČM.

Veřejnost má právo vědět, že podobnou propagandu na svých stránkách uvádí i nezávislý senátor za ČSSD Miroslav Antl. Je otázka, kolik českých politiků se podílí na šíření putinistické xenofobní propagandy, která rozeštvává Evropu.

Darja Aslamová, autorka tohoto pamfletu, pracuje pro ruské noviny Komsomolskaja pravda, což je typické putinistické nenávistné propagandistické médium. Podařilo se mi dokonce najít její článek, který o útoku na Charlie Hebdo mluví jako o tajné operaci USA.

Máme zde další jasný důkaz toho, že xenofobii a nenávist vůči uprchlíkům šíří ruská propaganda. A bohužel, jak se ukazuje, jejími užitečnými idioty se stávají i čeští senátoři a poslanci.

Panu senátorovi, který kdysi vystupoval proti organizovanému zločinu a napsal o tom i dvě knihy, bych tedy rád něco vzkázal: „Gaunery nemám rád.“

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomasz Peszynski | čtvrtek 1.10.2015 10:00 | karma článku: 20,62 | přečteno: 1334x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77