Ihned propusťte Naďu – středa

Ve středu 9. 3. vyvrcholila česká akce na podporu Nadi Savčenko. Na druhý den dosáhla Naďa malého vítězství.

Ve středu 9. 3. probíhal mezinárodní den podpory Nadi Savčenko. Demonstrace a akce se konaly po celém světě. K podpoře Nadi se připojil Europarlament, kde se již mluví o dalších sankcích proti Rusku. K propuštění Nadi vyzvala Británie, Německo nebo americký viceprezident Biden.

V Polsku se konaly demonstrace na podporu Nadi hned v několika městech.

V českém parlamentu došlo k tragické a hanebné situaci, kdy poslanci zločinné KSČM vetovali průchod schválení rezoluce k Nadi Savčenko. To se stalo 8. 3. v Mezinárodní den žen a jak kdosi trefně poznamenal, komunisté rádi tento svátek slaví – nejdříve zavraždili Miladu Horákovou a teď se podílejí na faktické vraždě Nadi Savčenko. Soudruzi se nijak nezměnili od padesátých let, ať si žvaní, co chtějí. Jejich legální existence a účast v parlamentu je jenom další ostudou této země.

Naštěstí se 91 poslanců podepsalo pod výzvu žádající propuštění Nadi Savčenko, jako jednotlivci. Odnesena na ruskou ambasádu byla právě 9.3.

Co se týče akce na Hradě, tak ve středu jsme zaznamenali rekord, co do počtu účastníků.

Vystřídat se přišly skutečně desítky lidí. Ochranka Pražského hradu už byla pěkně nervózní a neustále naše aktivisty šikanovala. Toto ještě bude mít svou politickou a právní dohru.

Ve čtvrtek přišla dobrá zpráva. Naďa začala přijímat tekutiny. A to proto, že jednak obdržela apel od prezidenta Porošenka a jednak ji Rusko slíbilo, že její soud uspíší. Naďa je tak jeden z mála lidí ve světové historii, kterému se podařilo donutit Rusko k ústupku. A to si záchranu života zaslouží.

Není to však důvod k nějaké extra radosti. Jednak proto, že Rusko opět použilo své oblíbené špinavé metody a vytáhlo falešný dopis, ve kterém má Porošenko slibovat Nadi funkci v ukrajinské vládě.  Typické KGB dehonestační metoda, kterou v Rusku pěstují už desítky let.

A Naďa není vůbec zachráněna. Nejen její svoboda, ale ani její život. Přes osmdesát dní nejedla a 6 dní nepila. I když teď pije, její zdraví je zničené a podle posledních zpráv je její stav kritický.

Všichni slušní lidé na celém světě doufají, že to dobře dopadne, modlí se za Naďu nebo ji drží palce. Prosím připojte se.

nad4

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomasz Peszynski | pátek 11.3.2016 10:00 | karma článku: 18,28 | přečteno: 974x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77