- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
NÁMOŘNICKÉ MASO
Tomáš Mika
Pro čtyři osoby: 500 gramů vepřové plece
1 větší cibule
100 gramů slaniny
100 gramů kořenové zeleniny
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sádla
250 ml červeného vína
1 bujon zeleninový Knorr
1 lžíce kaparů
citronová kůra
jalovec, nové koření, celý pepř, cukr, ocet
jíška
Postup: Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, na rozškvařenou slaninu přidáme sádlo, zeleninu, cibuli, cukr, opečeme do hněda, pak dáme protlak, koření, vložíme maso, necháme jej zatáhnout, přilijeme vývar, necháme vydusit do šťávy, podlijeme vínem, vývarem, pak dusíme do měkka. Když je maso měkké, zahustíme guláš jíškou a přidáme kapary. Podáváme s rýží či knedlíkem.
Další články autora |
Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...