Jak jsem letěl do Mnichova část 3.

Tak v dnešní části vám popíšu, jak jsem byl navštívit muzeum automobilů koncernu BMW. Následně jsem si také prohlédl mnichovské centrum.

1. Cesta z hotelu.

Vzhledem k tomu, že jsem bydlel v hotelu na Ingolstädter Strasse, jsem to do muzea BMW na ulici Am Olympiapark neměl moc daleko, takže cesta trvala necelou půlhodinu, a už jsem stál před nádhernou budovou, která připomínala cokoliv jiného, jenom ne muzeum.

2.Vstup do haly.

Při vystoupení z autobusu na stanici Petuelring jsem měl jenom maličkou chvíli obavu, jestli muzeum vůbec najdu. Stačilo se ovšem rozhlédnout a hned jsem zahlédl v dálce vysokou správní budovu BMW a hned vedle ní oválnou budovu připomínající tvarem spíše zahradní bazén, ke které jsem se pěšky vydal. Byl to kousek a po pěti minutách už ukazuji v telefonu nahranou vstupenku v hodnotě a` 10 €, což je nějakých 250 Kč, což ovšem za tu nádheru, kterou uvnitř uvidíte, rozhodně stojí. Budova je v každém případě zajímavá tím, že se v ní chodí jako z rozhledny dolů, totiž stále dokola. K vidění jsou samozřejmě všechny výrobky od samotného počátku továrny až po dnešní dny, dokonce i futuristické auto budoucnosti, které mají zatím pouze v modelu. Nakonec, posuďte sami, zda-li stojí muzeum za návštěvu. https://mapy.cz/s/patunugaze.

3. Mnichovská MHD

Tak od mnichovské dopravy jsem očekával trochu více, a tak trochu jsem byl překvapen. Po silných dojmech z veřejné dopravy ve Vídni, jsem očekával, že v Mnichově uvidím něco non plus ultra, ale dost jsem byl zklamaný. Zatímco ve Vídni jste velmi překvapeni tím, že tramvaje vypadají velmi futuristicky a metro má vcelku jednotnou industriální stylizaci do kovu a černé barvy, tak v Mnichově vypadá nejenom každá linka metra jinak, ale i každá stanice. Dokonce i soupravy metra jsou velice různorodé, od starodávných s hnědým dýhovaným obložením soupravy až po moderní soupravy téměř celé v plastu. Pozitivním překvapením je ovšem velmi praktická aplikace MVV do mobilního telefonu, která vám najde cestu velmi detailně i s přesnými vzdálenostmi zastávek na přestupech a samozřejmě i s vypsaným zpožděním spoje. Více o MHD Mnichov zde: http://www.zastavka.net/fd-svet/mnichov18.phtml

3. Mnichovské centrum

Co se týče samotného centra, je s podivem, jak je rozlehlé a krásné. Vzhledem k tomu, že bych popisem zabral mnoho místa, a tak vás odkážu na cestovní bedekr: https://objev-svet.cz/destinace/nemecko/pamatky-a-zajimava-mista-v-mnichove/3929/

Závěrem lze říci, že město Mnichov rozhodně stojí za návštěvu, a zatímco třeba v Dráždanech nebo Vídni si připadáte jako v cizině, tak v Mnichově si připadáte jako doma. Takže vám přeji, pokud už se rozhodnete pro návštěvu tohoto města, ať se vám líbí stejně, jako mně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Kučera | neděle 28.8.2022 11:16 | karma článku: 6,92 | přečteno: 291x
  • Další články autora

Tomáš Kučera

Schizma české politiky.

9.5.2024 v 18:46 | Karma: 7,89

Tomáš Kučera

Jak funguje důchodový systém.

28.4.2024 v 11:13 | Karma: 14,98

Tomáš Kučera

Zelená vlna.

13.4.2024 v 11:03 | Karma: 7,36

Tomáš Kučera

Slovensko v karanténě.

10.3.2024 v 11:18 | Karma: 12,31

Tomáš Kučera

Jak u nás fungují soudy.

18.2.2024 v 11:07 | Karma: 14,50