Rozhovor s kapelou Dizmas

Americká rocková kapela Dizmas v těchto dnech objíždí česká města se svým turné. To už se blíží ke konci a předposlední zastávku si členové kapely udělali v Havířově, kde na koncertě podpoří hudební útvar teenagerů Fusion.

Soucasna sestava kapely Dizmas: Zach Zegan (zpiv) Sam Ortega (druhý hlas, hl. kytara) Jacob Cornell (rytmická kytara) Jeremiah Johns (baskytara) Josh Redd (bicí)dizmas.cz

Dizmasáci se zúčastnili také diskusní akce Exit, která je pořádaná v souvislosti s pořadem Exit 316, který vysílá ČT2. Zrovna na této akci jsem si kapelu odchytil a zeptal jsem se jich na pár stručných otázek.

Co Vás přivedlo do České republiky a po kolikáté už tady jste?

Sem do České republiky nás přivedlo pozvání, stát se součástí turné Exit Tour, které proběhlo v závislosti na pořadu České Televize Exit 316. Pozvání jsme přijali, a tak jsme se sem dostali. Teď jsme tady po třetí, tentokrát s vlastním turné. V Česku se nám moc líbí, je to veliká změna oproti USA.

 

Dočkáme se koncertu i v Ostravě?

Bohužel ne. Včera jsme hráli v Třinci, zítra tady v Havířově a zanedlouho budeme mít koncert v Praze. Do Ostravy se tedy nedostaneme. Ostravu ale známe. Když jsme tu byli naposledy, přebývali jsme v tom

městě.  

 

Co říkáte na Čechy a Češky?

Pravda je, že se říká, že jsou Češi negativní. Když tady ale děláme muziku, všechny je rozveselíme, takže se s negativní povahou nesetkáváme.

 

Kde vlastně ve Spojených státech působíte?

V té slavné, prosluněné oblasti – v Kalifornii.

 

Zachu, píšeš i songy pro kapelu, nebo jsi jen čistě zpěvák?

Spíše jsem tedy zpěvák, protože na kompozici nemám žádnou školu. Vlastně nemám žádnou hudební školu, ale občas samozřejmě vyjádřím emoce tím, že nějakou skladbu napíšu. Skladatel ale nejsem. Hudbě se samozřejmě věnuju na plno, takže když je třeba, tak ten song klidně napíšu i do not.

 

A je tohle tvoje práce, kterou se živíš, nebo děláš pro obživu ještě něco jiného?

To, že hraju, je něco jako práce. Samozřejmě ale, že je to potěšení. Neberu to jako práci a když se něco najde v USA, tak se ještě věnuji i určitým projektům.

 

Splnil se ti sen tím, že zpíváš s kapelou?

Právě že tohle většinu lidí zaskočí. Ne, nikdy mě ani nenapadlo, že se budu živit muzikou. Jako malý jsem chtěl být vždycky profesionálním fotbalistou. Nicméně cesty mě přivedly k hudbě, a dnes jsem tady.

 

Tento rozhovor byl rovněž uveřejněn na serveru Mezinámi.cz

http://mezinami.cz/articles/dizmas-v-cesku-se-nam-moc-libi_1181.aspx

 

 

 

Autor: Tomáš Kabát | pondělí 23.11.2009 14:05 | karma článku: 9,21 | přečteno: 1880x
  • Další články autora