Na slovíčko s Jakubem Železným z ČT

Na takové akci, jako je mezinárodní filmový festival, můžete najít opravdu veliké množství zajímavých lidí, a to nejen z oblasti filmů. Když jsem byl například na tiskové konferenci s Judem Law, dal jsem se do řeči s Jakubem Železným. Bylo vidět, že je zaneprázdněn, a proto jsem ho poprosil o schůzku.

Livefoto.cz

Vyšlo to, a tak štáb mladých nadějných novinářů sbalil fidlátka (kameru, mikrofon, fotoaparát, papíry s otázkama, dvě židle a ještě bylo potřeba zajistit osvětlení)  a vyrazil natočit rozhovor s hvězdou České Televize.

 

A na co že jsme se ho to vlastně ptali? Zde jsou otázky:

 

  1. Vy jste začínal v Českém rozhlasu. Nechybí Vám práce pro rádio?
  2. Pokuste se nám popsat svůj průměrný den tady na filmovém festivalu. Na zpravodajské 24 Vás vidíme téměř u každé reportáže z festivalu, jak se to dá vůbec stihnout?
  3. Často Vás v televizi vidíme ve spojitosti s politickými tématy. Nyní jste ale tady, na Filmovém festivalu. Prý jste v ČT moderoval i pořad Dobré ráno. Jste spokojen s takovou rozmanitostí témat? Že děláte jak kulturu, tak politiku, i komentované události.
  4. Čím jste chtěl být jako mladý? Táhlo Vás to vždycky k médiím, anebo Vás k tomu nasměroval Váš otec?
  5. Protože Vy máte zkušenosti i s více televizemi v Česku, můžete porovnávat. Cítíte nějaké větší rozdíly mezi tím, když jste byl zaměstnán u jiných komerčních televizí a současností v ČT? 
  6. Máte zkušenost i s některými zahraničními médii?
  7. Máte ještě teďka nějakou představu o budoucnosti? Kde byste se rád viděl, čeho byste rád dosáhnul, nebo kam byste se rád ještě dostal?

Odpovědi si poslechněte sami:

Všechny fotky z festivalu:

45th International Film Festival Karlovy Vary (2010)

Autor: Tomáš Kabát | středa 7.7.2010 16:18 | karma článku: 7,22 | přečteno: 1405x
  • Další články autora