Festival ve Varech je opět zde

Stojím v davu před budovou hotelu Thermal v Karlových Varech a mohu říci, že jsem byl svědkem zahájení 45. mezinárodního filmového festivalu. Na festivalu nejsem poprvé, a tak mě nenapadá nic jiného, než hned ze začátku porovnávat a hodnotit.

Tomas Kabat

No... moc se toho od loňského festivalu nezměnilo. Stánky jsou pořád stejné na stejných místech, pokladny také. Kdo by to byl řekl, nafukovací kino Espace Dorleans je opět rozloženo úplně stejně. Změnila se jen dekorace a logo, to se ale tomu loňskému hodně podobá.
Že by další záblesk změny? No jistě! Nová oficiální auta, letos to jsou nejnovější modely limuzín Audi A8. S německou poznávací značkou. Jinak vše opět stejně na svých místech. Jedna změna jde ale cítit hodně. Mám na mysli především tropické počasí. Z předchozích ročníků si pamatuji, že většinou pršelo. Letos to vypadá ale slibně. Tak snad to vydrží.
A co můj blog? Ten se letos také nezmění? Nebojte se. Určitě ano. Protože letos vidím, jak je filmový festival skutečně všude a média se předhání v tom, kdo o situaci informuje s největší exkluzivitou jako první, rozhodl jsem se, že vám tady žádné zpravodajství z festivalu letos cpát nebudu. Ten, kdo chce o zdejší situaci vědět, rozklikne si zpravodajské servery, a ne můj blog.
A taky si nedělám si naději, že by třeba někoho zajímal můj zdejší celodenní program, či mé kritiky k filmům. Proto to letos s tím svým blogováním nebudu nijak přehánět. Koho by to ale přecijen zajímalo, tomu můžu prozradit, že dnes mě zaujal jen film Dos Hermanos a dále se dnes chystám na tiskovou konferenci s režisérem Scott Cooper.
Na programu je již od 13. hodin také hudební ČEZ Fest - hudební doprovodná akce festivalu. V loňském roce vystoupily kapely jako Support Lesbiens, Clou, Toxic, a další. Letos mě ovšem seznam vystupujících moc nezaujal. Možná, že se ale na chvíli přecijen na hudební akci zastavím.
Letos se tedy budu prezentovat zejména fotkama, které můžete najít na webu PicasaPřispívat hodlám tedy zejména do fotoblogů.
Zatím vám však můžu nabídnout jen pár snímků ze včerejšího odchodu hvězd ze zahajovacího ceremoniálu.

Více fotek v albu Picasa

45th International Film Festival Karlovy Vary (2010)

Autor: Tomáš Kabát | sobota 3.7.2010 15:30 | karma článku: 7,52 | přečteno: 1070x
  • Další články autora