Endy Moon 4PM Band – Nekomerční muzika profesionálně (Rozhovor)

Pokud nejste zastánci velkolepých komerčních kapel, jejichž účelem je hlavně vydělávat peníze, pak je tento článek přímo pro vás. Tím více, pokud vás lákají hudební experimenty a jestli se vám líbí hudba stylu "Stevie Wonder" nebo "Sting".

Endy Moon 4PM Band

To se jednou jistí profesionální hudebníci rozhodli, že kromě toho hraní pro zisk si chtějí také zahrát pro radost. Hudebník Ondřej Filák si vytvářel vlastní hudbu, kterou si nejdříve nahrál úplně sám. Dal však na radu kamaráda, která vyzněla tak, že si jeho hudba zaslouží být nahrána pořádnou kapelou. A tak vznikla kapela Endy Moon 4PM Band. Profíci, kteří si v tomto uskupení hrají to, co je jim blízké a to jen pro radost, bez ohledu na zisk. Ondřej Filák, který si dal umělecký pseudonym Endy Moon (a dále pod tímto pseudonymem vystupuje) se stal zpěvákem a baskytaristou.

Kapela funguje od roku 2009 a zatím stihla své první CD s názvem "Midnight in rain". Další deska je na cestě. Zanedlouho také započne natáčení videoklipu.

Rozhodně si dopřejte poslech hudebních ukázek kapely. K dispozici je vám jejich profil na serveru Bandzone a kapela má i své vlastní oficiální stránky.

Pokud toužíte po audiovizuálním zážitku, podívejte se na některé jejich skladby na youtube.

 

Nedávno tato kapela koncertovala v ostravském klubu Parník. Jako správný reportér jsem na koncertu nemohl nezkusit požádat o rozhovor, který mi zpěvák této kapely ochotně poskytl. Jak mi Endy Moon odpovídal, si už můžete poslechnout na videu níže.

Autor: Tomáš Kabát | středa 20.4.2011 10:05 | karma článku: 7,10 | přečteno: 1020x
  • Další články autora