Smažené brambory s kořením

Velice rychlé a snadné jídlo, které můžete použít buď jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu ideálně ke grilovaným či podobně tepelně upraveným masům.

Suroviny:

- syrové brambory (lépe novější) - olej na smažení (rostlinný či fritovací, použijete-li friťák) - mletá červená paprika - sůl (nejlépe mořská) - oregano či jiné bylinky dle chuti (lépe sušené)

    Postup: 1/ Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné cca 3 - 4 mm, osušíme papírovou utěrkou. 2/ Ve vysoké pánvi (příp. ve fritovacím hrnci) rozpálíme silnou vrstvu oleje. Jednotlivé plátky brambor vložíme do pánve tak, aby plavaly, a s občasným zamícháním a obracením smažíme dozlatova. 3/ Hotové brambory opět osušíme papírovou utěrkou (či ubrousky), osolíme ideálně mořskou solí, přidáme mletou papriku a sušené bylinky. Promícháme a ihned podáváme.

      Dobrou chuť!

      Autor: Barbora Tesnerová | úterý 30.6.2009 18:55 | karma článku: 13,27 | přečteno: 3465x