Co dělají úspěšní lidé?

Být úspěšný v měnící se ekonomice znamená nepřetržitě sledovat podmínky na trhu jak uvnitř, tak vně Vaší současné organizace. Uvědomit si a pojmenovat, co konkrétně nabízíte.

Když dostal Steve Jobs, zakladatel Apple Computers, padáka od Johna Sculleye, muže, jehož přivedl do vedení společnosti, měl pocit, že přišel o všechno. Apple byl jeho život. Nyní přišel nejen o práci, ale i o svou společnost. Nikdo už neměl pocit, že by musel reagovat na jeho telefonáty. Stalo se mu to, co by se stalo mnohým z nás. Propadl depresi. Ale pak Steve Jobs absolvoval Cvičení sedmi příběhů úspěchu. Stejné cvičení našeho programu BestHeads.

Nitky, které se táhly všemi jeho příběhy o úspěchu, definovaly jeho schopnosti a byly podnětem pro jeho následný obří tah: vybudování firmy NeXT computers. Jestliže Cvičení sedmi příběhů bylo dost dobré pro Steva Jobse, bude stejně tak dobré i pro Vás.

„Úspěšní manažeři,“ říká Charles Garfield, šéf Performance Services, Inc. v Berkley v Kalifornii, „jdou se svými preferencemi.“ Hledají práci, která je pro ně důležitá a naplňující, a když ji najdou, vykonávají ji se zanícením.

Jen málo vedoucích pracovníků ví, nebo může vědět, o co přesně usilují, dokud nejsou pár let v pracovním procesu.

Trvá dlouho, než sami sebe poznáte natolik, abyste si uvědomili, v čem jste dobří, a co vám přináší radost. Trik je v tom, že je potřeba sloučit tyto dvě věci do jediného cíle a pak vyrazit za jeho dosažením. Když víte, kam byste to chtěli dotáhnout, výběr další kariéry, která by vás dnes zajímala, se rozšiřuje.

Podívejte se na to takhle: 

_____________

A         B         C                

Tato čára představuje Váš život. Právě teď se nacházíte v bodě A. Vaše další zaměstnání je v bodě B. Pokud pro své rozhodnutí, co budete dělat dál, berete v úvahu jen svou minulost, což činní 90 procent manažerů, Vaše pracovní možnosti jsou omezené a v budoucnu o to více. Jestli jste, například, v předcházejících 15 letech pracovali v oboru financí a založíte svůj další posun na minulosti, pak Vaše další zaměstnání bude pravděpodobně zase ve financích.

Pokud ale víte, že v bodě C byste rádi skončili jako vice prezident pro finance a operations, otevírají se nové možnosti. Zamyslete se nad všemi odděleními, která byste řídili:

Finance            Provoz

Administrativa  Personalistika

Účtárny            IT

Zkušenost v jakémkoli z těchto oborů by posunula vaši kariéru tím správným směrem. Můžete se například rozhodnout, že získáte nějaké nové zkušenosti s IT či Provozem.

Studie prokázaly, že 85% všech pracujících je ve svém zaměstnání nešťastných. Mají pocit, že by byli šťastnější kdekoli jinde, ale nevědí kde. Poté, co projdou Cvičením sedmi příběhů úspěchu, mnozí dospějí k závěru, že jejich situace není nakonec tak špatná a že žádná změna není nutná.

Cvičení sedmi příběhů úspěchu je o to účinnější, když práci měnit nechcete.

Dozvíte se víc o tom, jak fungujete a jak především konečně po letech uchopit to, v čem jste dobří a co Vám dělá radost.

Autor: Lucie Teisler | čtvrtek 25.9.2014 16:25 | karma článku: 9,78 | přečteno: 1153x