Jak Putin vnímá Ukrajinu a NATO ?

Ukrajinu? Jen jako loutky Washingtonu. Zneužitou garnituru ke zvráceným touhám USA ovládnout celý svět. Jak Putin vnímá NATO?

Ukrajinu? Jen jako loutky Washingtonu. Zneužitou garnituru ke zvráceným touhám USA ovládnout celý svět. Jak Putin vnímá NATO? Jako plíživě útočný pakt USA, který má za konečný cíl rozšířit sféru vlivu USA na celý svět vč. Ruska.

Putin nikdy nevnímal Ukrajinu jako zemi která by mohla mít ambici na soběstačnou demokratickou budoucnost. Putin nikdy nevnímal NATO jako obranný pakt suverénních Evropských zemí.  Putin nikdy nevnímal žádnou zemi v NATO jako suveréni, ale jen jak loutku, která vstoupila do hry USA na ovládnutí světa, tedy i Ruska. Taková země je v moci USA. Ve spárech USA. Toto je Putinův svět. Neexistují v něm žádné malé země a je třeba mu i v tomto smyslu rozumět. Nebe se o to alespoň pokoušet. Porozumění je to jediné co může z konfliktu vést. Putin se cítí být vůdce velmoci a menší země než ta jeho jsou pod jeho rozlišovací schopnost. Neumí si představit, že by menší země mohla být nezávislá na velmoci. V jeho vesmíru toto možné není. 

Touto perspektivnou je dosti logické, že když by Ukrajina měla vstoupit do NATO, tedy aby se hranice NATO ocitly na dostřel od Moskvy, je naprosto neakceptovatelné a lze proti takovému aktu využít veškeré vojenské kapacity hrdé velmoci. Mít na dostřel bytostného, kulturního, kultovního, věčného a pekelného nepřítele by byla absolutní historická prohra a nůž do zad všem, kdo kdy budovali Rusko, či sovětský svaz. Putin by s Ukrajinou v NATO opouštěl svůj úřad jako nejslabší vůdce Ruska všech dob, protože to hlavní co Rusko definuje, vždy definovalo a vždy definovat bude je velikost, rozloha. Její ztráta je ztráta identity. Znamená konec. Zánik. To my, malý stát, který každou chvíli rozdává kousky svého příhraničí bez boje, nemůžeme nikdy pochopit. Mentalita malých a velkých národů je nebe a dudy.  Buďme přísní, ale snažme se vždy porozumět i těm druhým i když vypadají, že přiletěli z Marzu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Těhník | středa 25.1.2023 21:22 | karma článku: 5,95 | přečteno: 104x