- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vrátila jsem se z Řecka. Z hotelu. All inclusive program. Kdo ví a někdy zažil (já teprve podruhé, prostě se to tak sešlo…), umí si představit, jak obrovské plýtvání jídlem je v takových provozech k vidění. A i člověk, který se normálně drží zkrátka a jí střídmě (rozuměj JÁ) má tendenci si prostě na ty talíře nakládat víc a víc – ano, víc, než racionálně potřebuje. Ne proto, že by si to zaplatil. Protože oči – ty oči by prostě jedly :D! Támhle neskutečné sýry, neodolatelné tzatziky, maso na jehle, burgery jako kola od vozu, ovšem to kuřátko vedle taky nevypadá marně… A ta cuketa krásně osmahlá, jestlipak je to nahoře sýr nebo i bešamel? A ty brambůrky pečené, ty křupou už od pohledu a vedle koš čerstvého voňavého pečiva… a ty zákusky… a melouny… A tak si člověk naloží, co hrdlo ráčí a co chce ochutnat – ovšem pokud není slon, většinou se už v půlce takového hodování dostaví pocit plného žaludku.
A tady nastává problém – mám do sebe cpát jídlo hlava nehlava, aby mi bylo špatně nebo ho prostě nechat na talíři, s tím, že se tu stejně vyhazují tuny a tuny jídla do odpadků každý den? A nebudou na mě číšnici ošklivě koukat :D? Osobně teď už volím možnost c) - vím, že toho ve finále tolik nesním, takže raději obejít jídelnu dvakrát, vybrat si, co za to opravdu stojí (kopce špaget ani chleba to fakt nejsou) a co doma nemám, vzít si jenom sousto od každého a v případě spokojenosti klidně zopakovat, ovšem s mírou :) Hlava i žaludek spokojené, po jídle se můžu i hnout a nejenom funět, a navíc mám dobrý pocit, že neplýtvám potravinami víc než je třeba (i když je to v dnešním světě samozřejmě jenom kapka v moři). A když už nemůžu, tak jídlo prostě nechám, protože žlučník a zdraví mám jenom jedno. Jsou ale i lidé, kteří jsou vychovaní ve stylu – dokud to nesníš, nevstaneš od stolu – kteří raději prasknou, ale na talíři nenechají ani sousto a kteří by mi nejspíš za pár nedojedených lžic omáčky a tři kolečka okurky utrhli hlavu. A pak samozřejmě i takoví, kteří nemají dost nikdy a kteří se u bufetových stolů chovají... no, jako neandrtálci. Do jaké skupiny patříte Vy :)?
Další články autora |
Bohuslávky, okres Přerov
2 999 000 Kč